23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPatinatoare din Rusia, testată pozitiv pentru substanțe interzise la Jocurile Olimpice

Patinatoare din Rusia, testată pozitiv pentru substanțe interzise la Jocurile Olimpice

Presa din Rusia a raportat miercuri că patinatoarea artistică, în vârstă de 15 ani, Kamila Valieva a fost testată pozitiv pentru substanțe interzise la Jocurile Olimpice. Aceasta a câștigat aurul la proba ei.

Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, este o membră a grupării ruse care a câștigat luni aurul la patinaj artistic, înaintea Statelor Unite și a Japoniei. Ea a oferit unul dintre cele mai importante momente ale Jocurilor de până acum, când a obținut primele sărituri cvadruple ale unei femei într-o competiție olimpică.

Patinatoarea de la Jocurile Olimpice, testată pozitiv cu substanțe interzise

Cu toate acestea, ceremonia de prezentare a ei și a coechipierilor ei cu medaliile de aur olimpice a fost amânată din motive legale inexplicabile. Miercuri, ziarele ruse RBC au raportat că Valieva a fost testată pozitiv pentru trimetazidină.

Medicamentul este utilizat în mod obișnuit pentru a trata durerea în piept și funcționează prin creșterea fluxului de sânge către inimă și limitarea variațiilor rapide ale tensiunii arteriale. Este pe lista de substanțe interzise a Agenției Mondiale Antidoping din 2014.

Patinajul artistic este un sport de prestigiu pentru Rusia, care are un record remarcabil la Jocurile Olimpice și mondiale. Orice mișcare de a o penaliza pe Valieva sau de a scoate echipa de medalii ar provoca probabil un protest național.

Comitetul Internațional Olimpic a spus că necesitatea unei „consultări juridice” a forțat amânarea ceremoniei de medalie. Valieva s-a prezentat joi la antrenamentele programate la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Vecinii din Balcani ne contestă istoria. România de azi ar fi fost Țara Pecenegilor

Românii învață la școală că se trag din daci și din romani, dar pe plan internațional, trecutul nostru istoric este necunoscut și chiar contestat,...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 176: Zelenski le cere din nou rușilor să părăsească Zaporojie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că este nevoie de transparenţă totală pentru a gestiona situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie, lucrându-se cu...

Vecinii din Balcani ne contestă istoria. România de azi ar fi fost Țara Pecenegilor

Românii învață la școală că se trag din daci și din romani, dar pe plan internațional, trecutul nostru istoric este necunoscut și chiar contestat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă