24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalScriitorul tanzanian Abdulrazak Gurnah a câștigat Premiul Nobel pentru literatură

Scriitorul tanzanian Abdulrazak Gurnah a câștigat Premiul Nobel pentru literatură

Premiul Nobel pentru literatură a fost câștigat de scriitorul de origine tanzaniană Abdulrazak Gurnah. Acesta a fost lăudat pentru „înţelegerea sa lipsită de compromisuri şi plină de compasiune a efectelor colonialismului şi a destinului refugiaţilor la intersecţia dintre culturi şi continente”, se anunță în comunicatul oficial al Academiei Suedeze.

Laureatul a scris 10 cărți de-a lungul carierei sale, majoritatea concentrându-se pe experiențele refugiaților. Unul dintre cele mai apreciate romane ale sale este „Paradisul” din 1994 și care a primit Premiul Booker.

În 2020, Academia Suedeză a atribuit premiul Nobel pentru literatură poetei americane Louise Glück.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă