17.8 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalScandal politic internațional. Președintele Serbiei afirmă că Djokovic a fost torturat în...

Scandal politic internațional. Președintele Serbiei afirmă că Djokovic a fost torturat în Australia

Un scandal politic internațional a pornit de la situația lui Djokovic în Australia.

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat pentru BBC că Novak Djokovici a fost „torturat şi chinuit” de autoritățile australiane. Novak Djokovik ar fi fost „tratat ca un criminal în serie”, notează News.ro.

Președintele Serbiei „nu are nicio îndoială” că Djokovici ar fi fost tratat „total diferit” dacă nu ar fi fost din Serbia.

„A venit în Australia cu o scutire medicală şi apoi l-ai maltratat timp de zece zile. De ce ai făcut-o? Făcând o vânătoare de vrăjitoare împotriva lui? Acesta este un lucru pe care nimeni nu îl poate înţelege. Eu cred că Novak nu este umilit. Oamenii care sunt umiliţi sunt cei care au organizat această vânătoare de vrăjitoare”, a declarat preşedintele Serbiei.

Scandal politic internațional între un șef de stat și un șef de guvern

Declarația președintelui Serbiei a venit duminică, imediat după ce o instanță din Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic. Curtea Federală din Melbourne, formată din trei judecători, a anunțat anularea vizei. Decizia a fost luată de cei trei magistrați în unanimitate.

Premierul Australiei, Scott Morrison, a salutat sentința pronunțată la Melbourne. ”Acum a venit momentul să ne bucurăm din nou de tenis”, a declarat premierul Scott Morrison.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă