5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiNovak Djokovic va fi deportat din Australia. Salvatore Caruso, numărul 150, îi...

Novak Djokovic va fi deportat din Australia. Salvatore Caruso, numărul 150, îi va lua locul la Grand Slam

Novak Djokovic va fi deportat din Australia, întrucât autoritățile judiciare i-au anulat viza.

Novak Djokovic, numărul 1 în tenisul mondial, a avut o declarație către opinia publică, imediat după ce statul australian i-a anulat viza.

„Aș dori să fac o scurtă declarație pentru a aborda rezultatele ședinței de astăzi. Acum îmi voi face ceva timp să mă odihnesc și să mă recuperez, înainte de a face alte comentarii dincolo de asta. Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curții de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open. Respect decizia Curții și voi coopera cu autoritățile competente în legătură cu plecarea mea din țară”, a declarat Djokovic.

Jucătorul sârb a recunoscut că se simte “inconfortabil” de concentrarea pusă asupra lui în ultimele săptămâni.

“Sper că acum ne putem concentra cu toții asupra jocului și turneului pe care îl iubesc. Aș dori să le urez jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor și fanilor toate cel mai bun pentru turneu. În sfârșit, aș dori să-mi mulțumesc familiei, prietenilor, echipei, suporterilor, fanilor și colegilor mei sârbi pentru sprijinul dumneavoastră continuu. Ați fost cu toții o mare sursă de putere pentru mine”, a spus Djokovic.

Novak Djokovic va fi deportat și nu mai poate intra în Australia în următorii trei ani

Novak Djokovic va fi expulzat din Australia după ce judecătorii federali au decis că guvernul a acționat rezonabil atunci când i-a revocat viza. În cea mai recentă întorsătură dintr-o “sagă” prelungită, starul tenisului trebuie să părăsească imediat Australia. Lui i se spulberă astfel speranțele de a câștiga al 21-lea titlu de Grand Slam. Potențial, i se distruge șansa de a juca din nou în Australia.

Djokovic s-ar putea confrunta acum cu o interdicție de trei ani din Australia. Experții juridici au spus că i-ar putea afecta și dreptul de a călători în alte părți ale lumii.

Djokovic a spus că este „extrem de dezamăgit” de decizie, dar respectă hotărârea și „va coopera cu autoritățile relevante în legătură cu plecarea mea din țară”.

Numărul 1 mondial a câștigat săptămâna trecută un apel pentru a evita expulzarea, după ce oficialii i-au anulat viza pentru că nu a fost vaccinat împotriva Covid. Viza i-a fost din nou revocată, vineri, de ministrul imigrației din Australia. Ministrul susținea că prezența lui Djokovic în Australia este o amenințare pentru sănătatea publică.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă