13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalRedactorul-șef de la Sputnik şi Pogrom a murit, după ce a căzut...

Redactorul-șef de la Sputnik şi Pogrom a murit, după ce a căzut de la etaj

Redactorul-șef de la Sputnik și Pogrom a murit în noaptea de 27 decembrie, după ce a căzut de la etajul 5. Bărbatul a fost găsit gol lângă clădirea din Moscova.

Yegor Prosvirnin, 35 de ani, din Vladivostok, Rusia, a fost găsit gol „sub ferestrele unei clădiri rezidențiale” pe strada Tverskaya din centrul Moscovei. Potrivit presei locale, el a murit înainte să ajungă ambulanța. Soția sa Marina Urusova a confirmat ulterior decesul.

Redactorul-șef de la Sputnik şi Pogrom a murit

Potrivit mass-mediei rusești, bărbatul ar fi aruncat „cuțit și canistra de gaz” de la fereastra de la etajul cinci. Atunci vecinii au auzit „țipete și înjurături” înainte de a cădea, notează BBC Rusia. Politicianul rus Roman Yuneman a declarat că s-a întâlnit cu jurnalistul în urmă cu două săptămâni și se purta „normal”.

„Am vorbit cu soția lui. Din păcate, așa este. A căzut pe fereastră, e adevărat, nu știu detaliile. L-am văzut acum vreo două săptămâni, era într-o stare normală de funcționare.”, a spus Yuneman.

Prosvirnin a fondat controversatul blog de dreapta „Sputnik și Pogrom”, care a susținut anexarea Crimeei și izbucnirea ostilităților în estul Ucrainei. Ulterior, el a prezis că Federația Rusă se va „colapsa”. Acesta a fost un cunoscut critic al lui Putin, prezicând un război civil.

Site-ul web a fost adăugat ulterior pe lista resurselor blocate din Federația Rusă în 2017 pentru promovarea ideilor de „ura etnică și religioasă”. Roskomnadzo a susținut anterior că motivul se datorează „propagandei ideii de ură etnică și religioasă, care creează amenințări la adresa securității publice și încurajează extremismul”.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă