20.2 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalProteste în Bulgaria din cauza restricțiilor

Proteste în Bulgaria din cauza restricțiilor

Noi proteste au loc în Bulgaria din cauza restricțiilor. Sute de angajați din turism și alimentație publică au scandat împotriva măsurile adoptate de autorități pe fondul pandemiei de coronavirus. Traficul în centrul Capitalei a fost blocat. Manifestaţia, sub sloganul „Împreună pentru sănătate, muncă şi viitor”, a fost convocată în alte 15 oraşe.

Proteste în Bulgaria

Bulgaria se confruntă cu una dintre cele mai grave situații epidemiologice. Este a doua țară din lume cu cea mai mare rată a mortalității asociată cu Covid-19. De asemenea, mai puţin de 25% din populaţie vaccinată cu schema completă.

Pentru a limita răspândirea coronavirusului, guvernul a adoptat săptămâna obligativitatea certificatului verde care atestă vaccinarea anti-COVID-19, trecerea prin boală sau testarea recentă pentru a intra în locurile de agrement. Măsura nu a fost îmbrățișată de populație, care au ieșit la proteste în Bulgaria.

„Nu am avut o perioadă de tranziţie înainte ca această măsură să intre în vigoare pentru a ne putea organiza şi de aceea unii dintre noi am fost obligaţi să ne închidem localurile de teamă să nu fim amendaţi”, a declarat agenţiei EFE Ivaylo Georghiev, unul dintre manifestanţi şi proprietar de restaurant.

Lucrătorii din domeniul restaurantelor și hotelurilor susțin că noile măsuri au redus masiv încasările, întrucât numărul clienților s-a diminuat.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Zece persoane au fost ucise în bombardamente în orașul Severodonețk din estul Ucrainei

Cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardamente ruse asupra oraşului Severodonețk, în estul Ucrainei, aproape înconjurat de forţele Moscovei, a anunţat luni...

Macron mută decisiv pentru alegerile parlamentare: Elisabeth Borne, noul premier al Franței

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a nominalizat-o pe Elisabeth Borne, actualul ministru al Muncii, pentru funcţia de premier, în contextul remanierii decise după scrutinul prezidenţial...

CFR a ridicat o “chinezărie” de Cupa Campionilor

Ne-am obișnuit ca șefii fotbalului românesc să risipească sume importante de bani pe trofee care de care mai “amărâte”. CFR Cluj a primit duminică un...
Ultima oră
Pe aceeași temă