4.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalProteste în Bulgaria din cauza restricțiilor

Proteste în Bulgaria din cauza restricțiilor

Noi proteste au loc în Bulgaria din cauza restricțiilor. Sute de angajați din turism și alimentație publică au scandat împotriva măsurile adoptate de autorități pe fondul pandemiei de coronavirus. Traficul în centrul Capitalei a fost blocat. Manifestaţia, sub sloganul „Împreună pentru sănătate, muncă şi viitor”, a fost convocată în alte 15 oraşe.

Proteste în Bulgaria

Bulgaria se confruntă cu una dintre cele mai grave situații epidemiologice. Este a doua țară din lume cu cea mai mare rată a mortalității asociată cu Covid-19. De asemenea, mai puţin de 25% din populaţie vaccinată cu schema completă.

Pentru a limita răspândirea coronavirusului, guvernul a adoptat săptămâna obligativitatea certificatului verde care atestă vaccinarea anti-COVID-19, trecerea prin boală sau testarea recentă pentru a intra în locurile de agrement. Măsura nu a fost îmbrățișată de populație, care au ieșit la proteste în Bulgaria.

„Nu am avut o perioadă de tranziţie înainte ca această măsură să intre în vigoare pentru a ne putea organiza şi de aceea unii dintre noi am fost obligaţi să ne închidem localurile de teamă să nu fim amendaţi”, a declarat agenţiei EFE Ivaylo Georghiev, unul dintre manifestanţi şi proprietar de restaurant.

Lucrătorii din domeniul restaurantelor și hotelurilor susțin că noile măsuri au redus masiv încasările, întrucât numărul clienților s-a diminuat.

Cele mai citite

Președintele Belarusului a recunoscut Crimeea ca teritoriu al Rusiei

Președintele Belarusului a recunoscut peninsula Crimeea ca fiind parte a teritoriului rusesc. Afirmația vine după o lungă perioadă de ezitare din partea lui Aleksandr...

Se reia Sibiu Jazz Competition. Prima zi este cea de vineri

Jazzul va fi din nou prezent în inima publicului român și internațional, la Sibiu. În perioada 3 - 4 decembrie 2021 se desfășoară o...

Austria renunță la extinderea rețelei de autostrăzi

Austria a anunțat că renunță la mai multe proiecte de extindere a rețelei de autostrăzi. Ministrul austriac pentru protecţia climei, Leonore Gewessler, a spus...
Ultima oră
Pe aceeași temă