24.3 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Președintele Macron și un fost ministru francez au fost interceptați în „Operațiunea Pegasus”

Președintele Emmanuel Macron și mai mulți membri ai guvernului de la Paris ar fi fost interceptați ilegal în „Operațiunea Pegasus”, dezvăluie presa occidentală.

Cei mai mulți dintre cei 20 de membri ai guvernului Franței ar fi fost interceptați prin intermediul soft-ului Pegasus, produs de o firmă din Israel, soft care, teoretic, avea voie să fie folosit doar pentru contracararea activităților teroriste.

Dintre membrii guvernului francez, primul oficial al cărui nume este indicat că a fost interceptat este un fost ministru al Mediului, François de Rugy. Conform presei britanice, acesta s-a declarat „uimit” de faptul că investigațiile au descoperit numărul său de mobil în baza de date a sistemului Pegasus.

Surse neoficiale afirmă că Marocul ar fi țara de unde s-ar fi manifestat un interes special față de membrii guvernului Franței.

„Dacă acest lucru va fi dovedit, va fi evident foarte grav. Anumite victime din Franța au anunțat deja că vor depune plângeri legale, așa că vor fi deschise anchete judiciare ”, a precizat un oficial din cadrul Președinției Franței.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă