9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Președintele Macron și un fost ministru francez au fost interceptați în „Operațiunea Pegasus”

Președintele Macron și un fost ministru francez au fost interceptați în „Operațiunea Pegasus”. Președintele și câțiva membri ai guvernului de la Paris ar fi fost interceptați ilegal, dezvăluie presa occidentală.

Cei mai mulți dintre cei 20 de membri ai guvernului Franței ar fi fost interceptați ilegal. Acest lucru s-a realizat prin intermediul soft-ului Pegasus. Programul este produs de o firmă din Israel. Acest soft, teoretic, avea voie să fie folosit doar pentru contracararea activităților teroriste.

Dintre membrii guvernului francez, primul despre care se spune că a fost interceptat este François de Rugy, fost ministru al Mediului. Conform presei britanice, Rugy s-a declarat „uimit” de faptul că investigațiile au descoperit numărul său de mobil în baza de date a sistemului Pegasus.

Președintele Macron și un fost ministru francez au fost interceptați

Surse neoficiale afirmă că Marocul ar fi țara de unde s-ar fi manifestat un interes special față de membrii guvernului Franței.

„Dacă acest lucru va fi dovedit, va fi evident foarte grav. Anumite victime din Franța au anunțat deja că vor depune plângeri legale, așa că vor fi deschise anchete judiciare ”, a precizat un oficial din cadrul Președinției Franței.

Ancheta jurnalistică asupra Afacerii Pegasus a pornit de la o uriașă scurgere de informații. La această anchetă au participat peste 80 de ziariști de investigații.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă