0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalPreședintele Macron și un fost ministru francez au fost interceptați în "Operațiunea...

Președintele Macron și un fost ministru francez au fost interceptați în „Operațiunea Pegasus”

Președintele Macron și un fost ministru francez au fost interceptați în „Operațiunea Pegasus”. Președintele și câțiva membri ai guvernului de la Paris ar fi fost interceptați ilegal, dezvăluie presa occidentală.

Cei mai mulți dintre cei 20 de membri ai guvernului Franței ar fi fost interceptați ilegal. Acest lucru s-a realizat prin intermediul soft-ului Pegasus. Programul este produs de o firmă din Israel. Acest soft, teoretic, avea voie să fie folosit doar pentru contracararea activităților teroriste.

Dintre membrii guvernului francez, primul despre care se spune că a fost interceptat este François de Rugy, fost ministru al Mediului. Conform presei britanice, Rugy s-a declarat „uimit” de faptul că investigațiile au descoperit numărul său de mobil în baza de date a sistemului Pegasus.

Președintele Macron și un fost ministru francez au fost interceptați

Surse neoficiale afirmă că Marocul ar fi țara de unde s-ar fi manifestat un interes special față de membrii guvernului Franței.

„Dacă acest lucru va fi dovedit, va fi evident foarte grav. Anumite victime din Franța au anunțat deja că vor depune plângeri legale, așa că vor fi deschise anchete judiciare ”, a precizat un oficial din cadrul Președinției Franței.

Ancheta jurnalistică asupra Afacerii Pegasus a pornit de la o uriașă scurgere de informații. La această anchetă au participat peste 80 de ziariști de investigații.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Scandal cu salariile profesorilor

Pentru a acorda majorarările salariale de 16% din învățământ, amânate timp de doi ani, Guvernul are nevoie de aproximativ 3,8 miliarde lei, iar sindicaliștii...

Transnistria 2021, politica anilor `30: violențe, tortură și șantaj

Transnistria în anul 2021 se comportă cu locuitorii din mica regiune dintre Basarabia și Ucraina ca și cum ar fi revenit la politica anilor...

SUA vor să afle dacă Iranul este sincer privind programul nuclear

SUA au afirmat miercuri, în ajunul reluării negocierilor pentru salvarea acordului privind programul nuclear al Iranului, că vor stabili rapid dacă Iranul este în...
Ultima oră
Pe aceeași temă