0.5 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPreședintele Chinei mai vrea un mandat

Președintele Chinei mai vrea un mandat

Președintele Chinei mai vrea un mandat de șef al statului, iar autoritățile comuniste de la Beijing pregătesc această procedură.

Xi Jinping (68 de ani) este la al doilea mandat de președinte al Chinei și ar viza al treilea mandat, anunță agențiile de presă occidentale.

Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez începe, luni, 8 noiembrie, o ședință de patru zile. În ședință se va discuta procedura de realegere a șefului statului.

Președintele Chinei mai vrea un mandat iar partidul caută procedura

Până acum, doar legendarul lider comunist Mao Zedong a mai avut trei mandate de șef al statului chinez. În China comunistă nu există obiceiul ca politicienii care se succed la conducerea șefului statului să fie rude între ei. Spre deosebire de China, acest obicei există în Coreea de Nord.

Unul dintre obiectivele politicii lui Xi Jinping este „reunificarea” dintre China comunistă și Taiwan. Beijingul nu recunoaște guvernul de la Taipei, susținând că insula Taiwan este o parte a Chinei comuniste. În schimb, SUA consideră Taiwanul un stat independent. De asemenea, la începutul acestei luni, Parlamentul European a trimis pentru prima dată o delegație oficială în Taiwan.

Taiwanul nu are nicio legătură diplomatică oficială cu un stat european, cu excepția Vaticanului.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:45

Antony Blinken a ajuns în Ucraina, pe fondul îngrijorărilor cu privire la invazia Rusiei

Principalul diplomat al președintelui Biden, Antony Blinken, a ajus în Ucraina într-o vizită oficială, pe fondul îngrijorărilor cu privire la invazia Rusiei. Oficialul încearcă...

Uniunea Națională a Barourilor din România sprijină independența profesiei de avocat a confraților din Republica Moldova

Uniunea Națională a Barourilor din România susține lupta confraților din Republica Moldova pentru independența profesiei de avocat. Pentru ca avocatul să-și poată exercita în...

Asociațiile de pacienți cer măsuri concrete pentru combaterea cancerului

Reprezentanții persoanelor cu afecțiuni oncologice, hemato- oncologice și cu boli cronice din România consideră că autoritățile ar trebui să-și prioritizeze eforturile spre screening și...
Ultima oră
Pe aceeași temă