22.9 C
București
marți, 28 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPreședintele Chinei mai vrea un mandat

Președintele Chinei mai vrea un mandat

Președintele Chinei mai vrea un mandat de șef al statului, iar autoritățile comuniste de la Beijing pregătesc această procedură.

Xi Jinping (68 de ani) este la al doilea mandat de președinte al Chinei și ar viza al treilea mandat, anunță agențiile de presă occidentale.

Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez începe, luni, 8 noiembrie, o ședință de patru zile. În ședință se va discuta procedura de realegere a șefului statului.

Președintele Chinei mai vrea un mandat iar partidul caută procedura

Până acum, doar legendarul lider comunist Mao Zedong a mai avut trei mandate de șef al statului chinez. În China comunistă nu există obiceiul ca politicienii care se succed la conducerea șefului statului să fie rude între ei. Spre deosebire de China, acest obicei există în Coreea de Nord.

Unul dintre obiectivele politicii lui Xi Jinping este „reunificarea” dintre China comunistă și Taiwan. Beijingul nu recunoaște guvernul de la Taipei, susținând că insula Taiwan este o parte a Chinei comuniste. În schimb, SUA consideră Taiwanul un stat independent. De asemenea, la începutul acestei luni, Parlamentul European a trimis pentru prima dată o delegație oficială în Taiwan.

Taiwanul nu are nicio legătură diplomatică oficială cu un stat european, cu excepția Vaticanului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia amenință din nou NATO cu al treilea război mondial

Orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar...
00:00:40

Tatăl luptătorului marocan din Donețk condamnat la moarte cere o intervenție rapidă pentru salvarea lui

Tatăl unui bărbat marocan, condamnat la moarte de către o instanță din autoproclamata Republică Populară Donețk (RPD) pentru acuzații de mercenariat, a cerut țării...

Ambasadorul Marii Britanii s-a întâlnit cu liderul separatist din Transnistria

Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Steven Fisher, s-a întâlnit cu liderul separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski. Întâlnirea a avut loc în orașul Tiraspol,...
Ultima oră
Pe aceeași temă