30.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalParlamentul European a aprobat certificatul de vaccinare anti - Covid în UE

Parlamentul European a aprobat certificatul de vaccinare anti – Covid în UE

Parlamentul European, reunit în plen la Strasbourg, a aprobat, miercuri, 9 iunie 2021, certificatul digital al Uniunii Europene privind Covid – 19.

Certificatul are scopul să faciliteze călătoriile în interiorul UE şi să contribuie la redresarea economică, precizează un comunicat de presă transmis de Parlamentul European.

Noul document urmează să ateste că posesorul lui a fost vaccinat anti – Covid, sau s-a vindecat în urma infectării, sau a obţinut recent un rezultat negativ la testul Covid -19.

Certificatul va fi emis gratuit de autorităţile naţionale ale statelor membre UE şi va fi disponibil în format digital sau pe suport de hârtie. Certificatul va include şi un cod QR.

Sistemul certificatului digital se va aplica din data de 1 iulie 2021 pentru o perioadă de 12 luni. Peste un milion de cetățeni ai unor țări UE au obținut deja un asemenea certificat.

Din punctul de vedere al Parlamentului European, noul document nu este considerat un „pașaport de vaccinare”, ci doar un certificat cu caracter medical.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...

Weekend prelungit. Bugetarii sunt liberi pe 15 august

Ziua de 15 august 2022 este zi liberă de la stat, astfel că majoritatea românilor vor beneficia de o minivacanță la mijlocul acestei luni. Adormirea...

Avertizări de vreme instabilă, pentru mai mult de jumătate din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, două avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de instabilitate atmosferică, valabile până miercuri în jumătate de ţară.Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă