20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Parlamentul European a aprobat certificatul de vaccinare anti – Covid în UE

Parlamentul European, reunit în plen la Strasbourg, a aprobat, miercuri, 9 iunie 2021, certificatul digital al Uniunii Europene privind Covid – 19.

Certificatul are scopul să faciliteze călătoriile în interiorul UE şi să contribuie la redresarea economică, precizează un comunicat de presă transmis de Parlamentul European.

Noul document urmează să ateste că posesorul lui a fost vaccinat anti – Covid, sau s-a vindecat în urma infectării, sau a obţinut recent un rezultat negativ la testul Covid -19.

Certificatul va fi emis gratuit de autorităţile naţionale ale statelor membre UE şi va fi disponibil în format digital sau pe suport de hârtie. Certificatul va include şi un cod QR.

Sistemul certificatului digital se va aplica din data de 1 iulie 2021 pentru o perioadă de 12 luni. Peste un milion de cetățeni ai unor țări UE au obținut deja un asemenea certificat.

Din punctul de vedere al Parlamentului European, noul document nu este considerat un „pașaport de vaccinare”, ci doar un certificat cu caracter medical.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă