20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaOrașul Severodonețk a fost ocupat total de armata rusă

Orașul Severodonețk a fost ocupat total de armata rusă

Oraşul Severodonețk din Donbas, estul Ucrainei, scena unor lupte aprige între armatele ucraineană şi rusă de mai multe săptămâni, a fost ‘ocupat în întregime’ de armata rusă, a anunţat sâmbătă primarul său, Oleksandr Striuk, transmite AFP.

‘Oraşul a fost în întregime ocupat de ruşi’, a declarat el la televiziunea ucraineană la finalul după-amiezii.

Armata ucraineană îşi anunţase joi retragerea din această localitate de circa 100.000 de locuitori înaintea războiului, pentru a putea apăra mai bine oraşul vecin Lisiceansk, conform agerpres.ro.

Severodonețk a fost ocupat de armata rusă, luând și controlul uzinei chimice Azot de unde au evacuat 800 de civili

Tot în după-amiaza de sâmbătă, separatiştii proruşi au anunţat că, împreună cu forţele ruse, au luat controlul uzinei chimice Azot din Severodoneţk şi au ‘evacuat’ mai mult de 800 de civili care se refugiaseră acolo.

Forţele ruse şi aliaţii lor proruşi ‘au luat controlul total al zonei industriale a uzinei Azot’, a scris pe Telegram un reprezentant al separatiştilor, Andrei Marociko.

Un alt purtător de cuvânt, Ivan Filiponenko, a afirmat că 800 de civili care se refugiaseră în uzină în săptămânile de confruntări au fost ‘evacuaţi’.

Rusia aduce un efectiv sporit de militari la Severodonețk pentru controlul deplin al orașului

Rusia trimite un număr mare de militari la Severodonețk din alte zone de luptă pentru a încerca să obţină controlul deplin asupra oraşului estic de pe linia frontului, a declarat sâmbătă guvernatorul regiunii Lugansk, relatează Reuters.

„Astăzi, mâine sau poimâine vor arunca în luptă toate trupele de rezervă pe care le au… Pentru că deja sunt atât de mulţi, au ajuns la o masă critică”, a declarat la televiziunea naţională guvernatorul regiunii Lugansk Serhii Gaidai.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 172: Zelenski spune că armata lui Putin bombardează constant zona centralei nucleare

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, seara trecută, în discursul către naţiune, că forţele ruse "organizează provocări constante cu bombardarea teritoriului centralei nucleare şi...

Avertizare de inundații, pe râuri din șase bazine hidrografice

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râurile mici din bazinele hidrografice Vişeu,...

Cod galben de ploi, în aproape toată țara, până la sfârșitul mini-vacanței de Sfânta Maria. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ pentru aproape...
Ultima oră
Pe aceeași temă