5 C
București
joi, 28 octombrie 2021

New York, furtuna de zăpadă a făcut ravagii: patru morți și numeroase pagube

Unele accidente mortale au survenit din cauza perturbării traficului rutier.

La New York o femeie de 51 de ani a murit după ce furgoneta pe care o conducea s-a răsturnat pe autostrada din Wantagh State (Long Island), ceilalţi cinci pasageri suferind răni de gravitate diferită, potrivit mass-media locale.

De asemenea, o coliziune într-un autobuz şi un autoturism pe autostrada din Hunterdon County, din statul New Jersey, s-a soldat cu moartea unei persoane, a informat la o conferinţă de presă guvernatorul Phil Murphy.

În localitatea Bellmore, din Long Island (statul New York), o femeie de 62 de ani a suferit un infarct şi a murit în timp ce curăţa zăpada, potrivit postului NBC.

A patra victimă a fost raportată în Toms River, New Jersey, unde trupul neînsufleţit al unei femei în vârstă de 87 de ani a fost găsit joi zăcând în zăpadă. Poliţia a informat că femeia suferea de alzheimer, iar în cursul zilei precedente fusese dată dispărută de la casa ei aflată la 1,6 kilometri distanţă.

Cea de-a patra furtună de zăpadă în mai puţin de o lună, care a coincis cu venirea primăverii astronomice, a determinat autorităţile din New Jersey să declare starea de urgenţă, în timp ce în statul New York a fost decretată doar în anumite zone.

Furtuna, care a dus la depunerea unui strat de zăpadă de până la 35 de centimetri în oraşul New York, a doborât copaci şi a lăsat fără curent aproximativ 80.000 de locuinţe, a început să scadă din intensitate joi seară, potrivit mass-media locale, potrivit AGERPRES.

Ultima oră
Pe aceeași temă