35.7 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiOmicron a ajuns în Europa! 9 țări în care tulpina sud-africană a...

Omicron a ajuns în Europa! 9 țări în care tulpina sud-africană a făcut victime

Varianta Omicron a coronavirusului a ajuns în mai multe țări din Europa. Nouă state au confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană și adoptă măsuri urgente de protecție.

Un spital din Madrid, Spania a anunțat primul caz detectat de Omicron. Pacientul este un bărbat de 51 de ani care s-a întors duminică din Africa de Sud și prezenta simptome ușoare. Guvernul spanion va decide în cursul zilei de marți dacă va suspenda zborurile din țările sud-africane.

Țări din Europa au confirmat primele cazuri de Omicron

Lista țărilor în care tulpina sud-africană a făcut victime continuă să se extindă. Marea Britanie, Danemarca, Țările de Jos, Germania, Republica Cehă, Italia, Portugalia și Belgia au anunțat primele cazuri de Omicron și mai multe persoane suspecte.

Anterior, Portugalia a declarat că a detectat primele cazuri de variantă Omicron asociate cu jucătorii clubului de fotbal Belenenses SAD. Agenția de sănătate publică a țării a spus că testele preliminare au sugerat că toate cele 13 cazuri asociate jucătorilor sunt legate de Omicron.

Rând pe rând, țările impun restricții dure pentru călătoriile dinspre țările sud-africane. Vorbind la o conferință de presă duminică, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că este în desfășurare o „cursă contra cronometru” pentru a aborda noua mutație. Ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, a spus că, deși țara sa nu a avut încă cazuri confirmate, „este probabil ca în prezent să fie cazuri în circulație”.

Când va apărea Omicron în România

De asemenea, cercetătorul Octavian Jurma a declarat că noua tulpină va ajunge în România în preajma Sărbătorilor. Potrviti acestuia, țara noastră nu are un program de testare bine pus la punct.

„Cu certitudine, cel târziu în luna ianuarie îl vom identifica, când numărul de cazuri va fi suficient de mare să îl putem surprinde cu numărul relativ mic de secvențieri pe care le facem, cel puţin 250 pe săptămână”, a spus cercetătorul Octavian Jurma.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, afișate astăzi

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, după soluționarea contestaţiilor, vor fi afişate astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei (ME).Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara...

Percheziții în Capitală și în mai multe județe, într-un dosar privind Start Up Nation

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) efectuează, astăzi, peste 40 de percheziţii în Bucureşti şi în alte şapte...
00:00:55

Președintele Xi Jinping sosește în Hong Kong pentru aniversarea predării coloniei de Marea Britanie Chinei

Președintele chinez Xi Jinping a sosit la Hong Kong joi (30 iunie) pentru evenimente ce țin de aniversarea a 25 de ani de când...
Ultima oră
Pe aceeași temă