24.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalIran reia discuțiile cu SUA privind acordul nuclear

Iran reia discuțiile cu SUA privind acordul nuclear

Discuțiile indirecte dintre Iran și SUA privind acordul nuclear au început de luni, la Viena, Teheranul concentrându-se pe o parte a târgului inițial.

Teheranul se concentrează pe o parte a târgului inițial, ridicând sancțiunile împotriva sa, în ciuda progreselor reduse în ceea ce privește controlul activităților sale atomice. A opta rundă de discuții care vizează salvarea acordului nuclear cu Iranul a început luni la Viena.

Discuțiile dintre Iran și SUA legat de acordul nuclear au început la Viena

De asemenea, ei au refuzat să se întâlnească direct cu oficialii americani. Ei au forțat părțile rămase din acord să facă transfer între cele două părți. SUA ridicat sancțiunile împotriva Iranului în schimbul restricțiilor asupra activității sale nucleare. Totuși, în 2018, președintele Donald Trump s-a retras din acord și a reimpus sancțiuni.

Acest lucru a determinat Teheranul să încalce și chiar să depășească multe dintre aceste restricții nucleare. Runda anterioară de discuții s-a încheiat cu puțin peste o săptămână în urmă, după adăugarea unor noi cereri iraniene. Puterile occidentale a cău avertizat timpul se scurge pentru negocieri.

Iranul insistă că toate sancțiunile SUA trebuie să fie ridicate înainte de a se lua măsuri pe partea nucleară, în timp ce negociatorii occidentali spun că ambele cereri trebuie echilibrate. Sancțiunile SUA au redus exporturile de petrol ale Iranului, principala sa sursă de venituri.

Teheranul nu dezvăluie date, dar evaluările de transport maritim sugerează o scădere de la aproximativ 2,8 milioane de barili pe zi în 2018, o fracțiune din acest volum, până la 200.000.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cum te pregătești pentru venirea pe lume a copilului? 4 cumpărături esențiale

Odată cu apropierea momentului în care vei naște, trebuie să ai deja cumpărate anumite lucruri esențiale pentru îngrijirea bebelușului. Chiar dacă trebuie să fii...

Farmecul bijuteriilor cu perle. Când și cum să porți aceste superbe accesorii?

Bijuteriile cu perle sunt printre cele mai elegante piese din colecția unei femei. Clasice și rafinate, ele au devenit o alegere tot mai populară...

Cum te pregătești pentru venirea pe lume a copilului? 4 cumpărături esențiale

Odată cu apropierea momentului în care vei naște, trebuie să ai deja cumpărate anumite lucruri esențiale pentru îngrijirea bebelușului. Chiar dacă trebuie să fii...
Ultima oră
Pe aceeași temă