15.5 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalIncendiu de amploare în New York, soldat cu 19 decese și 63...

Incendiu de amploare în New York, soldat cu 19 decese și 63 de răniți

Nouăsprezece persoane au fost ucise, inclusiv nouă copii, și alte zeci de persoane au fost rănite într-un incendiu de amploare în New York. Focul a pornit duminică de la un încălzitor defectuos și a răspândit fum printr-o clădire de 19 etaje din cartierul Bronx din New York, au declarat oficialii orașului New York.

Aceștia precizează că un incendiu devastator care a ucis duminică aproape 20 de oameni în Bronx a fost declanșat de o funcționare defectuoasă a unui încălzitor.

„Acesta va fi unul dintre cele mai grave incendii la care am asistat în vremurile moderne aici, în orașul New York”.

Primarul Eric Adams a confirmat că nouă dintre victime sunt copii, iar alte 63 de persoane au fost rănite și spitalizate.

Incendiul mortal a izbucnit într-un apartament de la etajele al doilea și al treilea ale clădirii Twin Parks North West, care oferă locuințe la prețuri accesibile.

Comisarul de pompieri Daniel Nigro a declarat că 200 de pompieri s-au luptat cu fumul greu, care s-a răspândit rapid deoarece ușa apartamentului a fost lăsată deschisă.

„Acest fum s-a extins pe toată înălțimea clădirii, complet neobișnuit. Membrii au găsit victime la fiecare etaj în casele scărilor și le-au scos în stop cardiac și respirator”.

Nigro a adăugat că clădirea nu avea scări exterioare de incendiu, iar rezidenții trebuiau evacuați prin scările interioare pline de fum.

Oficialii au spus că cei care au nevoie de locuințe vor fi înregistrați și plasați în hoteluri până când va fi în siguranță să se întoarcă în clădire.

Catastrofa este probabil să stârnească întrebări cu privire la standardele de siguranță în locuințele din orașe cu venituri mici, după un alt incendiu rezidențial mortal din Philadelphia la începutul acestei săptămâni.

Nici proprietarul clădirii, nici administratorul proprietății nu au răspuns imediat solicitărilor de informații cu privire la dosarul său de securitate la incendiu și la istoricul inspecțiilor.

Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite
00:01:26

Tedros, foarte emoționat, a fost reales director general al OMS

Membrii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) l-au reales pe Tedros Adhanom Ghebreyesus în funcția de director general al OMS cu o majoritate puternică pentru...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 91: Severodonețk, atacat puternic de forțele armate ale lui Putin

Se duc lupte grele în regiunea Donețk. Orașul Severodonețk este asediat de forțele armate ale Federației Ruse și începe să arate precum Mariupol. Cu toate acestea,...

România se retrage din două bănci internaționale coordonate de Rusia

Statul român se va retrage din două bănci internaționale coordonate de Rusia. Decizia este luată în contextul sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei, impuse ca urmare...
Ultima oră
Pe aceeași temă