21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalExplozie în portul Latakia din Siria

Explozie în portul Latakia din Siria

Israelul a lansat marți o explozie în portul Latakia din Siria, a informat presa de stat siriană. Zona de depozitare a containerelor și clădirile din zonă au fost incendiate.

Incendiile au izbucnit în zona de depozitare a containerelor din portul Latakia din Siria în urma unui atac cu rachete israeliene, a informat marți presa de stat siriană. Radiodifuzorul sirian Sham FM a surprins momentul în care explozia a zguduit portul.

Explozie în portul Latakia orchestrată de Israel

Atacul, al doilea în decembrie, a afectat fațadele unui spital, a unor clădiri rezidențiale și magazine. Dar rapoartele siriene nu au menționat nicio victimă.

„În jurul orei 3:21, inamicul israelian a efectuat o agresiune aeriană cu mai multe rachete în direcţia Mediteranei (…) vizând terminalul de containere din portul Latakia”, a declarat agenţia de presă siriană SANA, citând o sursă militară.

Israelul a organizat atacuri frecvente împotriva a ceea ce spune că sunt ținte iraniene în Siria. Acolo forțele susținute de Teheran, inclusiv Hezbollah din Liban, s-au desfășurat în ultimul deceniu în sprijinul președintelui Bashar al-Assad în războiul civil din Siria.

Latakia, un port mediteranean, este principalul port comercial al Siriei. Rusia, care a fost cel mai puternic aliat al lui Assad în timpul războiului, operează o bază aeriană la 12 mile de port.

Pe data de 7 decembrie, Israelul a lansat lovituri împotriva unui transport de arme iraniene în portul Latakia. Acela a fost primul ataca asupra portului, de la începutul războiului. Bombardamentul de pe 28 decembrie a incendiat „un număr de containere comerciale”.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 127: Trezoreria SUA anunță un ajutor de 1,3 miliarde dolari pentru țara invadată

Trezoreria SUA a anunţat transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de...

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 127: Trezoreria SUA anunță un ajutor de 1,3 miliarde dolari pentru țara invadată

Trezoreria SUA a anunţat transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă