30.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaEstonia, semnal de alarmă pentru Suedia și Finlanda: Rusia vă pregătește o...

Estonia, semnal de alarmă pentru Suedia și Finlanda: Rusia vă pregătește o surpriză

Estonia dă un semnal de alarmă pentru Suedia și Finlanda spunând că Rusia le pregătește o surpriză.

Premierul Estoniei spune că o surpriză uriașă este pe cale să vină pentru cele două țări care vor în NATO.

Preşedintele rus Vladimir Putin pregăteşte „un fel de surpriză” împotriva Suediei şi Finlandei, după ce NATO a dat „undă verde” candidaturii lor, potrivit epicnews.ro.

Este convingerea exprimată de premierul Estoniei, Kaja Kallas, la sosirea ei la Ifema, pentru ultima zi a summitului NATO de la Madrid. Kallas a spus că nu se aşteaptă la un atac convenţional, ci la „atacuri cibernetice” sau „atacuri hibride”.

Premierul Estoniei a făcut mai multe declaraţii belicoase la adresa Rusiei, după începutul războiului, în urmă cu 18 săptămâni. „Îi lovim la Finanţe”, afirma, deunăzi, conducătoarea ţării baltice.

Suedia și Finlanda sunt invitate oficial în NATO. Alianța Atlantică promite să susțină „mulți ani” Ucraina

Conducerea NATO a luat decizii istorice, care se referă, printre altele, la extinderea Alianței, prin primirea Suediei și Finlandei, precum și la relația dintre Alianța Atlantică și Ucraina.

Deciziile au fost prezentate, miercuri, 29 iunie 2022, de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Suedia și Finlanda vor primi invitația oficială de a deveni membre ale Alianței”, a precizat Jens Stoltenberg. Invitația va fi adresată „astăzi”, a declarat, miercuri dimineață, liderul NATO. Această decizie, de a adresa invitația oficială către cele două țări nordice, vine după un complicat proces de negociere care s-a purtat cu Turcia. Turcia se opunea primirii în Alianță a Suediei și a Finlandei. Prin integrarea acestor două țări, granița terestră dintre NATO și Rusia devine mai lungă cu 1300 de kilometri. În plus, țărmurile Mării Baltice devin aproape integral ale NATO, iar Rusiei i se restrânge drastic accesul la enclava Kaliningrad.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...

Farmecul bijuteriilor cu perle. Când și cum să porți aceste superbe accesorii?

Bijuteriile cu perle sunt printre cele mai elegante piese din colecția unei femei. Clasice și rafinate, ele au devenit o alegere tot mai populară...

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă