30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia și Ucraina urmează să înceapă discuțiile de pace la Istanbul

Rusia și Ucraina urmează să înceapă discuțiile de pace la Istanbul

Negociatorii din Ucraina și Rusia s-au pregătit să se întâlnească marți în Turcia pentru discuții față în față.

Discuțiile de marți dintre cele două părți vor fi primele în persoană de la o întâlnire acrimonioasă dintre miniștrii de externe din 10 martie, un semn al unei schimbări în culise, pe măsură ce Rusia își pierde impulsul pe câmpul de luptă.

Discuții de pace între Rusia și Ucraina în Turcia

Președintele turc Tayyip Erdogan urma să se adreseze negociatorilor înainte de discuțiile lor de la biroul prezidențial din Istanbul.

Ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a declarat luni că cel mai ambiţios obiectiv al ţării sale la discuţiile cu Rusia din Turcia de săptămâna aceasta este acela de a ajunge la un acord de încetare a focului.

Ucraina este pregătită să discute despre adoptarea unui „statut neutru” ca parte a unui acord de pace cu Rusia, dar un astfel de pact ar trebui să fie garantat de terți și supus referendumului, a declarat președintele Volodimir Zelenski în declarațiile difuzate duminică.

Cu toate acestea, un înalt oficial american a declarat luni că președintele rus Vladimir Putin nu pare să fie pregătit să facă compromisuri pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Weekend prelungit. Bugetarii sunt liberi pe 15 august

Ziua de 15 august 2022 este zi liberă de la stat, astfel că majoritatea românilor vor beneficia de o minivacanță la mijlocul acestei luni. Adormirea...
00:00:55

Incendii de pădure și vegetație au izbucnit în sud-estul Franței

Mai multe incendii de pădure și de vegetație au izbucnit în sud-estul Franței pe fondul valului de căldură, pornit din cauza schimbărilor climatice, în...

80000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în invazia pornită contra Ucrainei

Aproximativ 80000 de soldați ruși au fost uciși sau răniţi de la începutul invaziei Ucrainei, a declarat luni numărul trei al Pentagonului, Colin Kahl,...
Ultima oră
Pe aceeași temă