22.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia și Ucraina urmează să înceapă discuțiile de pace la Istanbul

Rusia și Ucraina urmează să înceapă discuțiile de pace la Istanbul

Negociatorii din Ucraina și Rusia s-au pregătit să se întâlnească marți în Turcia pentru discuții față în față.

Discuțiile de marți dintre cele două părți vor fi primele în persoană de la o întâlnire acrimonioasă dintre miniștrii de externe din 10 martie, un semn al unei schimbări în culise, pe măsură ce Rusia își pierde impulsul pe câmpul de luptă.

Discuții de pace între Rusia și Ucraina în Turcia

Președintele turc Tayyip Erdogan urma să se adreseze negociatorilor înainte de discuțiile lor de la biroul prezidențial din Istanbul.

Ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a declarat luni că cel mai ambiţios obiectiv al ţării sale la discuţiile cu Rusia din Turcia de săptămâna aceasta este acela de a ajunge la un acord de încetare a focului.

Ucraina este pregătită să discute despre adoptarea unui „statut neutru” ca parte a unui acord de pace cu Rusia, dar un astfel de pact ar trebui să fie garantat de terți și supus referendumului, a declarat președintele Volodimir Zelenski în declarațiile difuzate duminică.

Cu toate acestea, un înalt oficial american a declarat luni că președintele rus Vladimir Putin nu pare să fie pregătit să facă compromisuri pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Sebastian Burduja: Consultare publică pentru Strategia Energetică a României 2025-2035

Sebastian Burduja a anunțat pe 14 iunie că Ministerul Energiei a lansat în consultare publică proiectul Strategiei Energetice a României pentru perioada 2025-2035, cu...

Nu scăpăm de vremea rea! Cod galben de furtuni în București și localități din 24 de județe, pe parcursul zilei de vineri

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în 24 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti,...
Ultima oră
Pe aceeași temă