24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCoreea de Sud apelează la auto-tratament pe măsură ce cazurile Covid cresc

Coreea de Sud apelează la auto-tratament pe măsură ce cazurile Covid cresc

Coreea de Sud a declarat joi că pacienții cu simptome ușoare de coronavirus vor trebui să se trateze singuri, pe măsură ce cazurile Covid cresc. Astfel, autoritățile încearcă să elibereze sistemul medical, și așa supraaglomerat.

Noile infecții au atins un nou maxim din cauza variantei Omicron care se răspândește rapid. Această nouă strategie își propune să elibereze resurse medicale pentru cazuri mai grave, pe măsură ce varianta Omicron continuă să se răspândească.

Bolnavii de Covid cu formă ușoară din Coreea de Sud trebuie să se trateze singuri

Numărul zilnic de cazuri din țară a crescut de peste două ori în mai puțin de o săptămână. Înalt oficial Lim Sook Young, Agenția Coreeană pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a declarat că protecția adecvată pentru grupurile cu risc ridicat este cea mai importantă acum.

„Deoarece Omicron a devenit varianta dominantă și numărul de cazuri confirmate a crescut rapid, protecția adecvată pentru grupurile cu risc ridicat este cea mai importantă. Având în vedere acest lucru, schimbăm sistemul general de prevenire a virusului”., a spus Young.

Coreea de Sud a avut unul din cele mai eficiente sisteme de testare Covid

Coreea de Sud a avut în mare parte succes în atenuarea COVID-19, datorită testării și urmăririi agresive, distanțării sociale și purtării măștilor. Dar guvernul în această lună a început să-și schimbe strategia către automonitorizare, diagnostic și tratament la domiciliu.

De joi (10 februarie), autoritățile vor oferi îngrijire numai pacienților cu COVID-19 în vârstă de 60 de ani și peste sau cu afecțiuni subiacente. În timp ce alții se monitorizează singuri și caută ajutor medical de la clinicile desemnate dacă starea lor se înrăutățește.

Trusele medicale, inclusiv un dispozitiv de măsurare a saturației în oxigen, un termometru și un remediu pentru febră, erau disponibile anterior tuturor pacienților care se tratau acasă. Acestea vor fi acum distribuite doar grupurilor prioritare. Cei cu simptome ușoare sau fără simptome vor trebui acum să cumpere singuri aceste lucruri.

Coreea de Nord a redus partajarea dozelor de vaccin

În Coreea de Nord, partajarea globală a vaccinului COVID-19 COVAX a redus numărul de doze alocate țării, potrivit organizațiilor internaționale de ajutor. Un tablou de bord al site-ului UNICEF arată că numărul de doze alocate Coreei de Nord este acum de 1,54 milioane, în scădere față de 8,11 milioane anul trecut.

Până acum, țara nu a reușit să organizeze niciun fel de expedieri. Nu se știe că ar fi importat vaccinuri COVID-19. Dar rapoartele din presă au sugerat că cel puțin unele persoane cheie, cum ar fi oficialii de control la frontieră, ar fi putut fi vaccinate.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă