10.1 C
București
joi, 28 octombrie 2021

Coreea de Nord îl insultă pe premierul nipon și amenință că va lansa o rachetă asupra Japoniei

„Abe este cel mai prost om din istorie dacă nu ştie să facă deosebirea dintre o rachetă şi un sistem de lansare de rachete multiple. Abe s-ar putea să vadă ce înseamnă o adevărată rachetă balistică într-un viitor nu prea îndepărtat chiar sub nasul său”, a amenințat un oficial de la Phenian, într-un comunicat transmis de agenția de presă oficială a regimului comunist al Coreii de Nord, KCNA.

Agenția KCNA nu indică numele oficialului care a făcut această declarație, ci indică doar funcția acestuia – director general adjunct pentru relația cu Japonia în ministerul de Externe al Coreii de Nord.

Declarația insultătoare a funcționarului de la Phenian intervine în contextul în care, tot potrivit agenției KCNA, liderul comunist Kim Jong Un ar fi asistat la un test cu lansatorul de rachete multiple al Coreii de Nord. Kim Jong Un și-ar fi exprimat „uriașa satisfacție” față de reușita acestui test.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă