15.3 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCoreea de Nord confirmă ultimele teste de arme

Coreea de Nord confirmă ultimele teste de arme

Coreea de Nord a efectuat teste pentru o rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune îmbunătățită și un focos al unei rachete ghidate tactice în această săptămână.

Anunțul a fost făcut de agenția media de stat KCNA, care a spus că o actualizare a sistemului de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune și un focos tactic de rachete ghidate au fost testate la începutul acestei săptămâni.

Coreea de Nord a făcut noi teste de arme

Ei au marcat șase teste de arme până acum în această lună, o rafală de activitate care pare a fi una dintre cele mai aglomerate luni vreodată pentru programul de rachete al Coreei de Nord. Lansările au afișat o mare varietate de tipuri de arme – și o sofisticare crescândă.

Kim nu a participat la testele din această săptămână, potrivit unui mesaj separat, dar a aplaudat progresul major al armelor în vizita sa la fabrica de muniții.

Lansările au declanșat condamnări internaționale și au reînnoit apelurile la sancțiuni din partea Statelor Unite. Săptămâna trecută, Coreea de Nord a declarat că își va spori apărarea împotriva SUA și a sugerat ridicarea unei interdicții autodeclarate privind testarea bombelor nucleare și a rachetelor balistice intercontinentale (ICBM).

Niciuna dintre aceste rachete sau arme nucleare nu a fost testată în Coreea de Nord din 2017. Dar a declanșat o serie de lansări de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, în timp ce discuțiile de denuclearizare cu Washington au stagnat în urma unui summit eșuat din Vietnam în 2019.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă