12.2 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

China se confruntă cu cel mai grav focar Covid-19, după cel din Wuhan

Aproximativ 200 de persoane din orașul Nanjing au fost infectate cu coronavirus, după ce s-a depistat primul caz în apropierea eroportului, pe 20 iulie. Potrivit publicației Global Times, care a citat o sursă anonimă, reprezentanții aeroportul din Nanjing au suspendat toate zborurile până la data de 11 august. Autoritățile au anunțat că orașul Nanjing a devenit cel mai mare focar de infecții din țară, după Wuhan, unde au fost descoperite și primele cazuri de Covid-19.

De asemenea, autoritățile s-au mobilizat pentru a-i testa pe toți cei 9,3 milioane de localnici, focarul fiind legat mai mult de varianta Delta a virusului, mult mai contagioasă și periculoasă și care se regăsește în majoritatea cazurilor noi. Mutația s-a răspândit în cel puțin 13 orașe  inclusiv Chengdu și capitala Beijing, arată testele realizate până în prezent.

Cu toate acestea, potrivit presei internaționale, autoritățile din Nanjing au declarat că focarul este acum în stare incipientă și poate fi ținut sub control. Din cei 200 de oameni infectați, doar 7 s-ar afla într-o stare critică. China a reușit până în ultimele luni să țină pandemia sub control prin închiderea frontierelor și  măsuri luate cu scopul de a elimina rapid focarele locale.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă