20.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCea mai în vârstă persoană din lume a murit la 135 de...

Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la 135 de ani

Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la vârsta de 135 de ani. Almihan Seyiti a încetat din viață pe 16 decembrie, în timp ce se afla cu familia.

Femeia a pretins că s-a născut pe 25 iunie 1886, în timpul dinastiei imperiale Qing. Aceasta a fost declarată oficial cea mai în vârstă persoană vie din lume în 2013 de către Asociația Chinei de Gerontologie și Geriatrie. Seyiti a murit „pașnic” pe 16 decembrie, au informat autoritățile sâmbătă, în timp ce era înconjurat de familie.

A murit cea mai în vârstă persoană din lume

Seyiti era de etnie uigur din Komuxerik, județul Shule, din prefectura Kashgar. Avea o carte de identitate emisă de guvern pentru a reflecta data nașterii ei de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Totuși, unii au fost sceptici cu privire la longevitatea ei din cauza practicilor neglijente de păstrare a evidenței la acea vreme.

Căsătorită în 1903, se spunea că a adoptat un băiat și o fată împreună cu soțul ei, care au murit în 1976. Femeia a cunoscut 43 de nepoți și strănepoți. Nepotul lui Seyiti, care a și îngrijit-o, a dezvăluit că aceasta a avut un program foarte activ până să înceteze din viață.

Îi plăcea echitația și își începea ziua la ora 10.00. În fiecare seară, înainte de a se culca, asculta muzică la radio. Cercetătorii, inclusiv reprezentanți de la Guinness World Records, nu au putut verifica în mod independent vârsta lui Seyiti.

Satul Komuxerik a fost numit de unii experți „orașul longevității”, deoarece comunitatea se mândrește cu zeci de bătrâni cu vârsta de 90 de ani și peste. Acest lucru se datorează, cel puțin în parte, „îmbunătățirii serviciilor de sănătate” recente.

Acum, Kane Tanaka, o japoneză născută în ianuarie 1903, rămâne cea mai în vârstă persoană în viață. Aceasta a învins de două ori cancerul în timpul vieții sale.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:02:06

VIDEO: Șefa Băncii Centrale Europene: „Europa trebuie să-și flexeze mușchii”

Șefa Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat miercuri, la Davos, că Europa trebuie să își "flexeze" mușchii în perioadele de adversitate. Aceasta face...
00:00:52

VIDEO: Papa Francisc, declarații despre împușcăturile de la școala din Texas: „Am inima frântă”

Papa Francisc a declarat că este efectiv "sfâșiat" de tragedia care a avut loc la școala din Texas, în urma cărora au murit cel...

Mayong: Tărâmul magiei negre, al vrăjitoriei și al necromanției

Satul Mayong este cunoscut ca fiind un centru de magie neagră, vrăjitorie și necromanție. Nu este o legendă urbană, istoria Mayong a fost spusă...
Ultima oră
Pe aceeași temă