26.8 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCea mai frumoasă săptămână pentru cinefilii tulceni

Cea mai frumoasă săptămână pentru cinefilii tulceni

 

Începând de ieri până pe 10 iulie, publicul din Tulcea este invitat, în fiecare seară, cu începere de la ora 21.30, la Scena din Piața Civică, pentru a viziona o serie de filme importante, realizate în ultimii ani.

Filmele propuse în cadrul acestei manifestări abordează dife­ritele aspecte ale dragostei, fie că este vorba despre dragostea din tinerețe a eroilor filmului, ce se regăsesc după zeci de ani de despărțire în „O poveste de dragoste. Lindenfeld“ (ce poartă semnătura regizorului Radu Gabrea), sau fie că vorbim despre iubirea pentru muzică și fidelitatea față de prieteni a lui Andrei Filipov, dirijorul de renume internațional ajuns om de serviciu al Teatrului Balșoi din Moscova din „Concertul“. Pentru acest film, realizat de Radu Mihăileanu, aprecierile presei internaționale au fost elogioase: „Un film cu zâmbete, lacrimi, muzică și pasiune!“, iar aceste aprecieri au fost validate prin numeroasele nominalizări sau premii acordate la prestigioase festivaluri internaționale de film, precum European Film Academy Award sau Premiile Cesar.

„Văzând filmul «Doar cu buletinul la Paris», realizat de Șerban Marinescu, publicul va face haz de necaz urmărind aventura personajului principal, profesorul de sport, care toată viața a economisit bani să ajungă la Paris. Dar care, printr-un complex de împrejurări, nu merge nici la Paris și, în plus, rămâne și fără bani“, spun organizatorii.

Regizorul Dan Pița cu al său film „Kyra Kyralina“ va transporta publicul într-o altă lume, de mult apusă, aceea a comunității multiculturale cu parfum balcanic din zona Brăilei, iar prin „Live“ (regia: Vlad Păunescu), „Carmen“ (regia: Doru Nițescu) și „Cel ales“, spectatorii vor recunoaște, transpuse artistic, fragmente din viața cotidiană și se vor regăsi în frământările și problemele personajelor.

Din distribuția acestor filme fac parte mari actori ai scenei și filmului românesc: Victor Rebengiuc, Victoria Cociaș, Maia Morgenstern, Rodica Lazăr, Mircea Diaconu, Dorel Vișan, Ion Caramitru, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Nicodim Ungureanu, dar și Aleksey Guskov, Melanie Laurent, Dmitri Na­zarov, François Berléand.

Publicul va avea ocazia să se întâlnească cu invitați speciali ai „Caravanei filmului românesc“, importanți regizori și actori ai filmelor propuse în program.

UNIC

Singura caravană de acest gen

Scopul „Caravanei filmului românesc — Capodopere ale cinematografiei naționale“, proiect aflat în al patrulea an de existență, este acela de promova filmul românesc din toate timpurile, aducând un omagiu cinematografiei naționale și cineaștilor români, fiind singura caravană care promovează exclusiv filmul românesc.

Cele mai citite
00:00:32

Japonia spune că testul cu racheta nord-coreeană e un act provocator

Japonia spune că testul cu racheta nord-coreeană efectuat în preajma vizitei președintelui SUA în regiune e de fapt un act provocator.Ministrul japonez al Apărării,...

AS Roma a câștigat primul trofeu european, Europa Conference League, în finala cu Feyenoord Rotterdam 1-0

AS Roma a cucerit primul său trofeu continental, Europa Conference League, după ce a învins-o pe Feyenoord Rotterdam cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri...

Acum îți poți face asigurarea RCA online rapid, în două minute, direct de pe telefonul mobil

Dacă ai avut ghinionul să fii asigurat RCA la City Insurance, trebuie să știi – sau să-ți amintești – că polița ta a expirat...
Ultima oră
Pe aceeași temă