14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCea mai frumoasă săptămână pentru cinefilii tulceni

Cea mai frumoasă săptămână pentru cinefilii tulceni

 

Începând de ieri până pe 10 iulie, publicul din Tulcea este invitat, în fiecare seară, cu începere de la ora 21.30, la Scena din Piața Civică, pentru a viziona o serie de filme importante, realizate în ultimii ani.

Filmele propuse în cadrul acestei manifestări abordează dife­ritele aspecte ale dragostei, fie că este vorba despre dragostea din tinerețe a eroilor filmului, ce se regăsesc după zeci de ani de despărțire în „O poveste de dragoste. Lindenfeld“ (ce poartă semnătura regizorului Radu Gabrea), sau fie că vorbim despre iubirea pentru muzică și fidelitatea față de prieteni a lui Andrei Filipov, dirijorul de renume internațional ajuns om de serviciu al Teatrului Balșoi din Moscova din „Concertul“. Pentru acest film, realizat de Radu Mihăileanu, aprecierile presei internaționale au fost elogioase: „Un film cu zâmbete, lacrimi, muzică și pasiune!“, iar aceste aprecieri au fost validate prin numeroasele nominalizări sau premii acordate la prestigioase festivaluri internaționale de film, precum European Film Academy Award sau Premiile Cesar.

„Văzând filmul «Doar cu buletinul la Paris», realizat de Șerban Marinescu, publicul va face haz de necaz urmărind aventura personajului principal, profesorul de sport, care toată viața a economisit bani să ajungă la Paris. Dar care, printr-un complex de împrejurări, nu merge nici la Paris și, în plus, rămâne și fără bani“, spun organizatorii.

Regizorul Dan Pița cu al său film „Kyra Kyralina“ va transporta publicul într-o altă lume, de mult apusă, aceea a comunității multiculturale cu parfum balcanic din zona Brăilei, iar prin „Live“ (regia: Vlad Păunescu), „Carmen“ (regia: Doru Nițescu) și „Cel ales“, spectatorii vor recunoaște, transpuse artistic, fragmente din viața cotidiană și se vor regăsi în frământările și problemele personajelor.

Din distribuția acestor filme fac parte mari actori ai scenei și filmului românesc: Victor Rebengiuc, Victoria Cociaș, Maia Morgenstern, Rodica Lazăr, Mircea Diaconu, Dorel Vișan, Ion Caramitru, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Nicodim Ungureanu, dar și Aleksey Guskov, Melanie Laurent, Dmitri Na­zarov, François Berléand.

Publicul va avea ocazia să se întâlnească cu invitați speciali ai „Caravanei filmului românesc“, importanți regizori și actori ai filmelor propuse în program.

UNIC

Singura caravană de acest gen

Scopul „Caravanei filmului românesc — Capodopere ale cinematografiei naționale“, proiect aflat în al patrulea an de existență, este acela de promova filmul românesc din toate timpurile, aducând un omagiu cinematografiei naționale și cineaștilor români, fiind singura caravană care promovează exclusiv filmul românesc.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă