31 C
București
sâmbătă, 13 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalBrazilia: Mai mulţi morţi după ruperea unui baraj minier

Brazilia: Mai mulţi morţi după ruperea unui baraj minier

”Potrivit mărturiilor pe care le avem, există mai mulţi morţi”, a explicat responsabilul, precizând că un torent de noroi a acoperit ”întreaga zonă din jurul barajului”.

În 2015, ruperea unui baraj de deşeuri miniere a provocat 19 morţi în Mariana, o altă localitate din statul Minas Gerais, o tragedie considerată cel mai grav dezastru de mediu din istoria Braziliei.

Barajul, care s-a rupt vineri, aparţine gigantului minier Vale, care a confirmat incidentul într-un comunicat şi a afirmat că ”prioritatea totală este de a apăra viaţa angajaţilor şi a locuitorilor”.

În imagini impresionante realizate din aer şi difuzate de pompieri se poate vedea un torent de noroi de culoare maro care acoperă suprafeţe imense de vegetaţie. Într-o altă imagine se poate vedea cum noroiul se scurge cu putere peste o şosea.

Televiziunea Globonews a difuzat de asemenea imagini realizate din elicopter care arată locuinţe parţial distruse, unele înghiţite pe jumătate de noroi.

Municipalitatea din Brumadinho a difuzat pe reţelele sociale un comunicat în care îi cere populaţiei să se îndepărteze de albia răului Paraopeba.

Cele mai citite
00:01:56

VIDEO: FBI a găsit documente „strict secrete” acasă la Trump

Un inventar al obiectelor luate de agenții FBI care au efectuat o percheziție autorizată de instanță la reședința fostului președinte Donald Trump, a inclus...
00:02:01

VIDEO: Suspectul în cazul atacului asupra lui Salman Rushdie a fost identificat

Salman Rushdie, romancierul de origine indiană care s-a ascuns ani de zile după ce Iranul i-a îndemnat pe musulmani să îl ucidă din cauza...
00:01:22

VIDEO: Pompieri din toată Europa luptă împotriva incendiilor din Franța

Vineri, 12 august, pompierii din întreaga Europă au sărit în ajutorul Franței pentru a lupta împotriva unui incendiu de vegetație de proporții, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă