30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalBrazilia: Mai mulţi morţi după ruperea unui baraj minier

Brazilia: Mai mulţi morţi după ruperea unui baraj minier

”Potrivit mărturiilor pe care le avem, există mai mulţi morţi”, a explicat responsabilul, precizând că un torent de noroi a acoperit ”întreaga zonă din jurul barajului”.

În 2015, ruperea unui baraj de deşeuri miniere a provocat 19 morţi în Mariana, o altă localitate din statul Minas Gerais, o tragedie considerată cel mai grav dezastru de mediu din istoria Braziliei.

Barajul, care s-a rupt vineri, aparţine gigantului minier Vale, care a confirmat incidentul într-un comunicat şi a afirmat că ”prioritatea totală este de a apăra viaţa angajaţilor şi a locuitorilor”.

În imagini impresionante realizate din aer şi difuzate de pompieri se poate vedea un torent de noroi de culoare maro care acoperă suprafeţe imense de vegetaţie. Într-o altă imagine se poate vedea cum noroiul se scurge cu putere peste o şosea.

Televiziunea Globonews a difuzat de asemenea imagini realizate din elicopter care arată locuinţe parţial distruse, unele înghiţite pe jumătate de noroi.

Municipalitatea din Brumadinho a difuzat pe reţelele sociale un comunicat în care îi cere populaţiei să se îndepărteze de albia răului Paraopeba.

Cele mai citite

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă