10.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Anticorupția nu iartă nici în Austria. Ce va face premierul Sebastian Kurz vizat de o anchetă

Ancheta îl vizează pe cancelarul Sebastian Kurz, liderul Partidului Popular Austriac (ÖVP), şi pe Bernhard Bonelli, şeful de cabinet al cancelarului.

Sebastian Kurz şi Bernhard Bonelli sunt suspectaţi că au depus mărturii false la audierile de către o comisie specială în legătură cu numirea lui Thomas Schmid în Consiliul de administraţie al companiei de stat Österreichische Beteiligungs AG (ÖBAG).

Ancheta ar putea avea legături cu „Afacerea Ibiza”, un caz de corupţie politică din Austria.

Biroul cancelarului Sebastian Kurz a confirmat investigaţia. Sebastian Kurz nu intenţionează să demisioneze, ci „va fi bucuros să îşi prezinte punctul de vedere în faţa unui judecător”, a comunicat Biroul cancelarului Austriei.

Potrivit publicaţiei Standard, ancheta care îl vizează pe Thomas Schmid relevă că Sebastian Kurz şi Bernhard Bonelli ar fi implicaţi mai mult decât au dezvăluit în activităţile Consiliului de administraţie al companiei de stat Österreichische Beteiligungs AG (ÖBAG).

„Afacerea Ibiza” a condus în 2019 la demisia vicevancelarului austriac Heinz-Christian Strache, care era şi liderul formaţiunii de extremă-dreapta Partidul Libertăţii (FPÖ). După difuzarea unei înregistrări video, Heinz-Christian Strache a fost acuzat de contacte ilegale cu un om de afaceri rus.

Ultima oră
Pe aceeași temă