19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăCulturăInstitutul Cultural Român organizează Retrospectiva anului editorial românesc, de Ziua Națională a...

Institutul Cultural Român organizează Retrospectiva anului editorial românesc, de Ziua Națională a Lecturii

Institutul Cultural Român organizează, prin Centrul Național al Cărții (CENNAC), cea de-a doua ediție a unui eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume.

De Ziua Națională a Lecturii, joi, 15 februarie 2024, începând cu ora 12.00, va avea loc „Retrospectiva anului editorial românesc 2023”. În cadrul evenimentului, cinci invitați vor prezenta cele mai relevante apariții editoriale din 2023 de pe piața de carte din România.

Criticul și istoricul literar Paul Cernat va prezenta cărțile din domeniul non-ficțiune, criticul literar Cosmin Ciotloș va vorbi despre volumele de poezie, scriitoarea Adina Rosetti va analiza realizările din sfera literaturii pentru copii și tineret, Șerban Axinte, poet și cercetător științific, va pune în discuție aparițiile notabile din proza scurtă, iar Cezar Gheorghe, critic de film și publicist, va vorbi despre volumele de proză ale anului anterior.

Evenimentul va fi deschis de Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român, și Dana Ionescu, directoarea CENNAC, iar discuțiile vor fi moderate de scriitorul și jurnalistul Florin Iaru.

Programul se va desfășura într-o succesiune de cinci intervenții din partea invitaților, urmate de o discuție la care sunt invitați să ia cuvântul traducătorii participanți.

Aflat la cea de-a doua ediție, Retrospectiva anului editorial românesc este un program anual conceput pentru a oferi traducătorilor prilejul să își consolideze informațiile despre aparițiile editoriale românești recente și să ia contact nemijlocit cu profesioniști din sfera cărții. Centrul Naţional al Cărţii și-a propus să creeze și să consolideze astfel un cadru în care traducătorii din literatura română din întreaga lume să se cunoască şi să discute despre cum se poate dezvolta impactul literaturii române în străinătate.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă