31.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăPoliticăInstituțiile acreditate să realizeze sondaje la ieșirea de la urne duminică

Instituțiile acreditate să realizeze sondaje la ieșirea de la urne duminică

Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat mai multe institute pentru a realiza, la nivel naţional, sondaje de opinie la ieşirea de la urne (exit-poll) la alegerile din data de 9 iunie.

Este vorba de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, Sodiso Research SRL şi Megatronic World Productions SRL.

Tot BEC a acreditat Fundaţia ”Biroul de Cercetări Sociale” pentru a realiza sondaje la ieşirea de la urne în municipiul Râmnicu Sărat, Sodiso Research SRL pentru a efectua sondaje în judeţul Mureş şi Sondaje Marketing Relaţii Publice SRL pentru oraşul Luduş, judeţul Mureş.

Au mai fost acreditate Inter Regional Media SRL pentru a realiza sondaje la nivelul judeţelor Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea, Sen-Ten Media SRL – la nivelul municipiilor Sibiu şi Mediaş, iar Grupul pentru Acţiune Locală şi Dialog Economic (GRADECO) pentru sondaje în judeţele Iaşi şi Neamţ. Gabriel Smart Constrans SRL va realiza sondaje de opinie la nivelul municipiului Câmpina, judeţul Prahova.

Potrivit BEC, operatorii de sondaj au acces în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, fără a avea voie în interiorul secţiilor.

Totodată, aceştia au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă