5.9 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăPolitică"Industria românească este competitivă şi generează plusvaloare", susține ministrul Muncii

“Industria românească este competitivă şi generează plusvaloare”, susține ministrul Muncii

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, consideră că platforma de la malul Mării Negre reprezintă o confirmare a competitivității și a capacițății industriei românești de a genera plusvaloare.

Potrivit unei postări pe pagina de socializare a ministerului de resort, ministrul Muncii a făcut parte din delegaţia guvernamentală condusă vineri de premierul Marcel Ciolacu la Şantierul Naval Constanţa, notează Agerpres.

“Platforma de la malul Mării Negre este încă o dovadă a faptului că industria românească este competitivă şi generează plusvaloare. La Mioveni, Uzina Dacia produce maşini la mare căutare în întreaga Europă şi a lansat un nou model Duster, la Ford intră în producţie noul model Puma şi s-a anunţat crearea a 1.300 de noi locuri de muncă, la Şantierul Naval Constanţa comenzile din întreaga lume sunt dovada bunei pregătiri şi a serozităţii angajaţilor. Iar exemplele de succes în industria autohtonă pot continua. România produce la standarde înalte şi este competitivă la nivel mondial! Susţinerea şi dezvoltarea industriei, crearea de noi locuri de muncă şi asigurarea unui nivel de trai cât mai bun pentru români aici, acasă, sunt priorităţi ale Guvernului condus de Marcel Ciolacu”, a declarat şeful de la Muncă.

Şantierul Naval Constanţa este pe primul loc în Europa şi pe locul 3 în lume la construcţia de tancuri petroliere şi chimice de ultimă generaţie, mai notează ministerul pe Facebook.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...

Patru persoane au fost arestate în Belgia pentru că ar fi planificat un atac terorist

Patru persoane, trei minore și un adult, au fost arestate în Belgia, fiind suspectate că ar fi planificat un atac terorist în Bruxelles, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă