12.6 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăMediuIncendiu de pădure în Slănic Moldova. Pompierii se luptă cu flăcările de...

Incendiu de pădure în Slănic Moldova. Pompierii se luptă cu flăcările de 20 de ore

Pompierii băcăuani intervin de sâmbătă seară pentru stingerea unui incendiu care a afectat deja 6 hectare de litieră, în oraşul Slănic Moldova.

„În jurul orei 00:30, incendiul a fost localizat. Pe parcursul nopţii au rămas în supraveghere echipe mixte de pompieri şi lucrători SVSU. Acţiunea de stingere s-a reluat în această dimineaţă, când a avut loc schimbul de efective. (…) Menţionăm faptul că nu există pericolul propagării incendiului către locuinţe. Acţiunea de stingere este în dinamică”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Ema Tereş.

Intervenția este una dificilă, întrucât terenul este unul greu accesibil, iar condițiile meteorologice au favorizat extinderea flăcărilor.

În aceste momente, pentru stingerea incendiului, la locul indicat acționează 25 de pompieri militari și un voluntar ce încadrează următoarele mijloace: trei autospeciale de stingere, un UTV și trei autospeciale de primă intervenție și comandă. De asemenea, la acțiunea de stingere participă șase lucrători ai Ocolului Silvic Tg. Ocna și trei lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Tg. Ocna.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

proiect inspirat de Arhimede idei vechi transmise prin secole

Într-o lume în care tehnologia modernă și inovația sunt adesea considerate a fi vârful creativității umane, este ușor să uităm că unele dintre...

proiect inspirat de Arhimede idei vechi transmise prin secole

Într-o lume în care tehnologia modernă și inovația sunt adesea considerate a fi vârful creativității umane, este ușor să uităm că unele dintre...

Constrângeri și schimbări în 2024

Conform celui mai recent studiu Coface, sectoarele construcții și imobiliare se confruntă cu provocări semnificative în 2024, o combinație de probleme legate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă