23.9 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăInternaționalÎn Marea Britanie, crește cererea de mașini electrice

În Marea Britanie, crește cererea de mașini electrice

În Marea Britanie, crește cererea de mașini electrice. Vânzările de autoturisme noi din marele regat au revenit, datorită cererii în creștere pentru vehicule alimentate cu baterii.

Înmatriculările de mașini noi au crescut cu un sfert luna trecută, potrivit datelor preliminare ale Societății Producătorilor și Comercianților de Automobile. Unul din cinci cumpărători a optat pentru o mașină cu baterie. Livrările de vehicule complet electrice s-au dublat, iar cele hibride și plug-in-urile crescând cu 45%.

Crește piața mașinilor eco

Performanța lunii trecute este net superioară anului precedent, când reprezentanțele au fost închise din cauza restricțiilor din cauza Covid-19. Chiar și așa, este cea mai mare creștere a vânzărilor lunare din iunie 2021.

citește și: Nebunia mașinilor electrice sau de ce nu navigăm cu Nautilus

SMMT a declarat anterior că se așteaptă ca vânzările să revină în acest an, pe măsură ce deficitul de semiconductori se reduce și cererea de vehicule alimentate cu baterii crește. Grupul va lansa informații mai detaliate, în curând.

În timp ce în 2021 înmatriculările de mașini din Regatul Unit au crescut cu doar 1%, până la 1,65 milioane, din cauza disfuncționalităților lanțului de aprovizionare, potrivit Bloomberg.

Crește cererea de mașini electrice. Interes mare și pentru modelele hibride

Odată cu creșterea cererii consumatorilor, disponibilitatea mai mare a vehiculelor și sprijinul guvernamental, vânzările de vehicule electrice cresc puternic în paralel cu dezvoltarea infrastructurii punctelor de încărcare din Regatul Unit. Există două tipuri principale de vehicule electrice sau plug-in-uri care îi interesează pe englezi – vehiculul electric cu baterie (BEV), denumit și vehicul electric pur și vehiculul electric hibrid cu priză. (PHEV).

Outlander PHEV, cel mai bine vândut model electric

Ultimele date disponibile de la Departamentului pentru Transport arată că Outlander PHEV de la Mitsubishi este cel mai popular vehicul plug-in, de la sfârșitul lunii iunie 2020. Cu peste 46.400 de unități vândute, a fost cea mai vândută mașină plug-in de peste cinci ani. Nissan Leaf este pe locul doi cu 31.400 de unități vândute în Marea Britani. BMW 330 e doar pe locul trei.

Citiți România Liberă pe Facebook și pe Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Schimbări majore la WhatsApp! Categoria de vârstă pentru utilizarea aplicației, modificată

Gigantul social media a redus vârsta minimă necesară pentru a utiliza WhatsApp în Europa de la 16 ani la 13 ani, ceea ce a...

Incendiu la DSVSA din Pitești

Un incendiu a izbucnit, astăzi, într-o încăpere aflată în incinta sediului Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Piteşti."La sosirea forţelor de...

Iranul a sechestrat un vas portughez în strâmtoarea Ormuz

Gărzile Revoluționare ale Iranului au sechestrat, sâmbătă, un portcontainer "cu legături" cu Israelul în Golf, a anunțat agenția oficială IRNA, la câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă