10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaÎn jur de 200 de copii ucraineni au fost uciși în timpul...

În jur de 200 de copii ucraineni au fost uciși în timpul războiului din Ucraina

Peste 200 de copii ucraineni au fost uciși în timpul războiului, potrivit procurorului general din Ucraina, transmite blacknews.ro.

202 copii au fost uciși în timpul conflictului, a anunțat miercuri biroul Procurorului general.

De asemenea, cel puțin 361 de copii au fost răniți, cele mai multe victime fiind înregistrate în regiunea Donețk, a mai anunțat biroul pe Telegram.

„Ocupanții au tras asupra unei mașini folosite de o familie care încerca să plece din orașul Izyum. O fată de 15 ani a fost rănită”, a exemplificat Biroul Procurorului.

200 de copii ucraineni au fost uciși în timpul conflictului din Ucraina, pornit de Rusia, fiind avariate și peste 1000 de școli

Alte statistici arată că bombardamentele au avariat peste 1.000 de instituții de învățământ, distrugând complet 95 dintre ele, potrivit Sky News

Copiilor li s-a cerut să nu vină la școală în aceste zile deoarece există informații că rușii vor declanșa ample atacuri aeriene în preajma aniversării unui an de la începutul războiului.

Statistică șocantă: Peste 4 copii mor sau sunt răniți zilnic în Ucraina

Zilnic, mai mult de patru copii sunt uciși sau răniți în războiul din Ucraina, iar acest număr se crede că este mult subestimat, arată datele Save the Children International, și sunt tot mai multe rapoarte despre violență sexuală, crimă, tortură și alte tratamente degradante asupra copiilor.

Sofia și Nadiia, două surori pe care mama lor a reușit să le salveze din Ucraina și să le aducă în siguranță în România, învață limba română într-unul dintre centrele Salvați Copiii România, special deschise pentru integrarea educațională a copiilor ucraineni. Cele două surori au locuit câteva săptămâni într-o fabrică din Kiev, de frica bombardamentelor, iar minele și muniția neexplodată reprezintă un risc mortal pentru peste două milioane de copii. În situația celor două surori, sunt milioane de copii ucraineni dislocați de la casele lor, care au nevoie în continuare de sprijin umanitar, educațional și psiho-emoțional:

Salvați Copiii România, împreună cu Televiziunea Română, marchează un an de la debutul războiului, care a adus cea mai mare criză umanitară din Europa postbelică, printr-o serie de reportaje, interviuri și portrete, care vor fi difuzate la TVR pe parcursul întregii săptămâni 20 – 24 februarie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Grevă și proteste în Grecia. Navele sunt andocate și trenurile oprite

Mii de greviști, studenți și pensionari greci, au mărșăluit miercuri prin centrul Atenei pentru a protesta față de salariile care, în opinia lor, nu...

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...

Un etaj al unui bloc din Craiova s-a prăbușit parțial și zeci de persoane au fost evacuate în urma unei explozii

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, miercuri seara, la un bloc de locuinţe de tipul P+1 din municipiul Craiova, în urma căruia...
Ultima oră
Pe aceeași temă