2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăInternaționalÎn atacul asupra Congresului SUA din ianuarie 2021 se anunță și alte...

În atacul asupra Congresului SUA din ianuarie 2021 se anunță și alte inculpări

Grupul de parlamentari americani care anchetează atacul împotriva Congresului SUA desfăşurat de partizani ai lui Donald Trump va recomanda mai multe inculpări, a anunţat marţi liderul său, democratul Bennie Thompson, citat de AFP.

„Am luat o decizie cu privire la punerile sub acuzare”, le-a declarat Bennie Thompson jurnaliştilor.

Şeful aşa-numitei comisii „6 ianuarie”, data asaltului asupra Capitoliului în 2021, nu a indicat însă cine ar putea fi vizat de aceste inculpări.

„Nu am luat încă o decizie definitivă, opţiunile noastre sunt pe masă”, a precizat în cursul unei conferinţe de presă congresmanul Pete Aguilar, un alt membru al comisiei, potrivit agerpres.ro.

În atacul Congresului SUA din ianuarie 2021 se anunță și alte inculpări, Donald Trump refuzând să depună mărturie până acum

La mijlocul lui octombrie, această comisie l-a citat pe Donald Trump să compară în ancheta sa. Dar fostul preşedinte a refuzat până în prezent să depună mărturie.

Pe 6 ianuarie 2021, sute de partizani ai fostului preşedinte, convinşi de acuzaţiile sale de „fraudă electorală”, au semănat haos în templul democraţiei americane, în momentul în care aleşii certificau victoria lui Joe Biden.

Republicanul, care şi-a îndemnat susţinătorii să „lupte ca diavolii”, a făcut imediat obiectul unui proces de destituire în Congres, dar a fost achitat datorită senatorilor partidului său.

Decizia de a-l inculpa îi va reveni în cele din urmă procurorului general al SUA, Merrick Garland, care la mijlocul lunii noiembrie a numit un procuror special care să-l investigheze independent pe Donald Trump.

Acest expert, Jack Smith, a emis primele citaţii pentru a-i furniza documente din state în care fostul preşedinte a exercitat presiuni asupra agenţilor electorali, potrivit dezvăluirilor făcute marţi de presa americană.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mesajul Ministerului Sănătății cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului

Cancerul este o problemă de sănătate publică majoră care poate fi controlată dacă prevenţia, diagnosticul precoce şi accesul la terapie sunt nediscriminatorii pentru întreaga...

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat român la...

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă