-0.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeInternaționalÎl vor realege americanii pe Biden? Actualul președinte a anunțat că va...

Îl vor realege americanii pe Biden? Actualul președinte a anunțat că va candida din nou – VIDEO

„Hai să terminăm treaba!”, a spus Joe Biden anunțându-și intenția de a candida din nou pentru postul de președintel al SUA.

Președintele american Joe Biden și-a confirmat marți candidatura pentru realegere.

„Fiecare generație are un moment în care a trebuit să susțină democrația”, a spus Biden într-un tweet care însoțește un videoclip de trei minute.

“De aceea candidez pentru realegere ca președinte al Statelor Unite. Alăturați-vă nouă. Să terminăm treaba”, a adăugat el.

Joe Biden este cel mai în vârstă preşedinte pe care l-a avut vreodată America. Dacă va câştiga realegerea, el va avea 86 de ani la sfârşitul celui de-al doilea mandat.

În cel mai recent sondaj, realizat de NBC News, 70% dintre persoanele întrebate nu doreau ca Biden să candideze din nou la preşedinţie.

Dintre cei care se declară democraţi, 51% nu voiau ca el să candideze la preşedinţie.

Motivul preponderent invocat de toţi aceşti oameni care nu doreau o nouă candidatură a lui Biden era legat de vârsta sa.

Alegerile federale din SUA au loc, de obicei, în ziua de marţi de după prima zi de luni din noiembrie. Asta înseamnă că alegătorii americani vor vota marţi, 5 noiembrie 2024.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite
00:00:48

Un copil de două luni a fost rănit în lovitura israeliană din Khan Younis

Adnan, în vârstă de două luni, era tratat pentru rănile suferite în timpul unui atac aerian, în orașul Khan Younis din Gaza, luni (4...
00:00:48

Un copil de două luni a fost rănit în lovitura israeliană din Khan Younis

Adnan, în vârstă de două luni, era tratat pentru rănile suferite în timpul unui atac aerian, în orașul Khan Younis din Gaza, luni (4...
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...
Ultima oră
Pe aceeași temă