18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăHunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a declarat, luni seară, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit agerpres.ro.

Întrebat la Realitatea Tv dacă “minoritarul Iohannis” a făcut ceva, în două mandate, pentru minoritarii maghiari care l-au votat, Kelemen Hunor a arătat că nu poate face un bilanţ, deocamdată, dar a apreciat că Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere.

“N-aş putea să fac bilanţul mandatelor preşedintelui Iohannis acum, în două – trei minute. Când îşi termină mandatul, vom face acest bilanţ. Deocamdată, sigur, există nemulţumiri. Eu văd la comunitatea mea cam cum s-a schimbat abordarea faţă de preşedintele Iohannis. În 2014, când era în competiţie cu Victor Ponta, a luat peste 80% din voturile maghiarilor. Exista o încredere foarte mare. Acum a ajuns la o neîncredere cum nu a avut nici măcar, cred, Iliescu”, a arătat Kelemen Hunor.

El a susţinut că nu a fost în situaţia de a fi dezamăgit de preşedintele Iohannis, dar, pe de altă parte, ar trebui să existe transparenţă în privinţa viitorului acestuia după finalizarea mandatului.

“Nu, că nu am avut situaţia să fiu amăgit. Cei care l-au votat merită un răspuns, merită măcar o informaţie: “Oameni buni, merg acolo ca să fac următorul lucru”. (…) Lipseşte transparenţa şi în această chestiune că, până la urmă, cei care te-au votat într-o proporţie uriaşă, după aceea într-o proporţie foarte mare, ca să prinzi şi al doilea mandat, totuşi merită un răspuns de la tine, de la preşedintele României. Oamenii care te-au votat nu sunt eu, eu nu l-am votat”, a spus Kelemen Hunor.

Amintind de afirmaţia preşedintelui Iohannis “Jo napot kivanok PSD”, din 2020, liderul UDMR a reafirmat că aceasta a reprezentat “o lovitură spre social-democraţi şi spre Marcel Ciolacu”.

“Preşedintele Iohannis a făcut acea greşeală, despre care am vorbit foarte mult, folosind limba maghiară, ca să lovească în PSD. (…) A fost o lovitură spre Marcel Ciolacu, spre PSD, spunând şi lucruri care nu erau adevărate. Ştia şi Iohannis că nu e adevărat (că se negociază vânzarea Ardealului – n.r.), dar mă rog… Acum, PNL e în coaliţia de stânga cu PSD”, a menţionat Kelemen Hunor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă