10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieHotelul Rex Mamaia, vândut mult sub prețul pieței

Hotelul Rex Mamaia, vândut mult sub prețul pieței

Râvnit de mulți afaceriști imobiliari, Hotelul Rex Mamaia ar putea fi vândut, cel puțin suspect, pentru doar 3 milioane de euro, mult sub prețul pieței, companiei israeliene Hagag Development Europe, în ciuda unor oferte chiar și de trei sau patru ori mai mari din partea unor oameni de afaceri.

Potrivit informațiilor cotidianului național “România liberă”, Hotelul Rex Mamaia urmează să fie vândut de către Carmen Palade (devenită Carmen Adamescu, după căsătoria cu omul de afaceri Dan Adamescu) pentru suma de doar 3 milioane de euro.

Suma este suspect de mică, având în vedere suprafața, poziționarea și prestigiul imobilului, ceea ce lasă loc bănuielilor că poate fi vorba de o afacere cu “bani negri”.

În piață au început deja să circule speculații legate de sume trimise în conturi “offshore”, ceea ce ar determina ca marele păgubit să fie statul român.

Conform informațiilor noastre, Rex Mamata ar urma să fie cumpărat de compania israeliană Hagag Development Europe.

După cum a arătat “România liberă”, a fost înființată deja, în România, societatea comercială Hagag Rex Mamaia SRL, al cărei reprezentant este controversatul om de afaceri de origine israelieană Ziv-Asher Tetelman al cărui nume apare frecvent în tabloide, dar și în dosarul în care este anchetat Mircea Sandu, fostul președinte FRF.

”Hagag Development Europe este implicată în achiziționarea, dezvoltarea, renovarea și administrarea mai multor clădiri și proiecte situate în zone premium și în continuă dezvoltare ale Bucureștiului, precum și în alte regiuni ale țării. Suntem o companie listată la Bursa de Valori din Tel Aviv. Prin urmare, politica noastră de comunicare corporativă este aliniată standardelor de transparență și comunicare ale companiilor listate, iar divulgarea de informații privilegiate cum sunt manifestarea interesului față de anumite active, tranzacțiile sau negocierile în derulare, supuse dealtfel unor acorduri stricte de confidențialitate, ne pot afecta negativ activitatea bursieră. Ne dorim să ne consolidăm prezența pe plan local, atât din punct de vedere al activului existent, cât și din punct de vedere geografic. În acest context, prospectăm activ piața și ne uităm cu atenție la mai multe proprietăți sau terenuri cu potențial, pretabile pentru noi proiecte rezidențiale, office sau hoteliere și vom comunica cu deschidere și transparență viitoarele proiecte pe care le vom dezvolta în România”, ne-au precizat reprezentanții Hagag.

Foto: Inquam

Becali: Nu a avut acte pe hotel

În anul 2018, omul de afaceri George Becali a făcut ultima ofertă publică pentru achiziționarea Hotelului Rex Mamaia, de 10 milioane de euro, după cum scria presa, la acea dată.

Contactat telefonic de reporterii “România liberă”, Gigi Becali s-a arătat mirat că hotelul poate fi vândut de Carmen Palade (Adamescu), deoarece, când era aproape să se încheie tranzacția cu el, aceasta din urmă nu a putut prezenta actele necesare.

“Îl vinde ea? Păi cum să-l vândă cu 3 milioane de euro? Eu 11 milioane negociam cu ea, dar nu avea actele. Eu nu m-am retras din tranzacție. Eu i-am dat 11 milioane, dar nu avea actele. Nu putea vinde. Avea creanțe la alte societăți. Eu am dat 11 milioane, dar când să facem actele, nu a mai venit”, ne-a declarat Gigi Becali.

Omul de afaceri este convins că Rex Mamaia valorează mai mult de 3 milioane de euro și vine cu o nouă ofertă.

“Cum să-l vândă cu 3 milioane, dacă eu îi dau 10? Și poate îi dau și mai mult, dacă mă contactează. 10 milioane îi dau din prima, cu ochii închiși”, ne-a mai spus Becali.

De menționat că, în momentul în care Becali a vrut să cumpere Rex Mamaia pentru 11 milioane de euro, piața imobiliară din țara noastră se afla în criză.

Executorul nu face prețul

Un alt scenariu vehiculat în piață era că prețul de 3 milioane de euro pentru Hotelul Rex Mamaia ar fi fost stabilit de executorul judecătoresc Cătălina Rusu, din Constanța.

Reporterii “România liberă” au contactat-o pe Cătălina Rusu, iar aceasta a declarat că nu ea a stabilit prețul de vânzare pentru Hotelul Rex Mamaia și că nu a fost primită nicio ofertă din partea Hagag Development Europe sau din partea Hagag Rex Mamaia SRL.

În prezent, nu există informații în spațiul public care să indice că a fost organizată o licitație pentru vânzarea Rex Mamaia.

Experții în imobiliare consultați de “România liberă” confirmă că prețul de 3 milioane pentru Rex Mamaia este mult sub cel al pieței.

Doar terenul pe care este amplasat hotelul are o suprafață de circa 10.000 de metri pătrați.

Chiar și la un preț de 1.000 de euro pe metru pătrat, terenul ar valora 10 milioane de euro.

Prețul hotelului ar trebui influențat și de poziționarea foarte bună, având ieșire direct pe plajă.

De asemenea, hotelul are o parcare generoasă concesionată pe o perioadă îndelungată.

Potrivit unor surse judiciare, Hotelul Rex Mamaia figurează, alături de Carmen Palade, ca parte inculpată – ca persoană juridică – într-un dosar aflat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, privitor la delapidrea Magazinului Unirea din Capitală.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă