23.9 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăInternaționalHamas cere retragerea militară a Israelului din Gaza pentru o încetare a...

Hamas cere retragerea militară a Israelului din Gaza pentru o încetare a focului

Șeful Hamas, Ismail Haniyeh, a declarat miercuri că gruparea aflată în război cu Israelul își menține condițiile pentru o încetare a focului în Gaza, acestea implicând o retragere militară israeliană din teritoriul palestinian, potrivit jurnalul.ro.

„Ne menținem cererile noastre: încetarea permanentă a focului, retragerea completă a combatanților israelieni din Fâșia Gaza, întoarcerea tuturor persoanelor strămutate la casele lor, permiterea tuturor ajutoarelor necesare pentru Gaza, reconstruirea Fâșiei, ridicarea blocadei și realizarea unui acord onorabil de schimb de prizonieri”, a declarat Haniyeh, potrivit Reuters.

Schimbul la care s-a referit liderul Hamas ar fi eliberarea prizonierilor palestinieni din închisorile israeliene în schimbul ostaticilor israelieni reținuți de militanții Hamas în 7 octombrie anul trecut.

Pe de altă parte Israelul a arătat că este interesat doar de un armistițiu temporar pentru eliberarea ostaticilor, în timp ce Hamas spune că îi va elibera doar ca parte a unui acord pentru a pune capăt definitiv războiului.

Hamas condiționează o nouă înțelegere pentru eliberarea de ostatici de retragerea armatei israeliene

Organizaţia islamistă palestiniană Hamas cere retragerea trupelor israeliene din Fâşia Gaza înaintea convenirii oricărui acord privind o nouă înţelegere pentru eliberarea ostaticilor.

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Ghazi Hamad, a declarat joi pentru dpa că negocierile mediate de Qatar, Egipt şi Statele Unite au înregistrat progrese reduse în ultima perioadă.

Potrivit unor surse Hamas din Beirut, premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins încetarea focului ca prim pas.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Jandarmeria e pe urmele unui pui de urs văzut pe raza pădurii de la Ciolpani

Echipe de jandarmi au demarat o acţiune de căutare pentru depistarea unui pui de urs a cărui prezenţă a fost semnalată, sâmbătă dimineaţa, pe...

Boris Johnson cere statelor occidentale să ajute Ucraina: Dacă va cădea, va fi o catastrofă

Afirmaţiile au fost făcute în cadrul unui editorial publicat în Daily Mail, în care Boris Johnson face apel la statele occidentale să ofere Ucrainei...

Un fost șef al SIE intră în cursa pentru Palatul Cotroceni

Generalul Silviu Predoiu, președinte al Partidului Liga Acțiunii Naționale, intră în cursa pentru Palatul Cotroceni. El pledează pentru meritocrație și recuperarea interesului național, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă