21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăInternaționalHackerii au întrerupt discursul televizat al președintelui iranian la aniversarea revoluției

Hackerii au întrerupt discursul televizat al președintelui iranian la aniversarea revoluției

Republica Islamică a marcat sâmbătă cea de-a 44-a aniversare a revoluției iraniene cu mitinguri organizate de stat, în timp ce hackerii antiguvernamentali au întrerupt pentru scurt timp un discurs televizat al președintelui Ebrahim Raisi.

Raisi, al cărui guvern de linie dură se confruntă cu una dintre cele mai îndrăznețe provocări din partea tinerilor protestatari care cer înlăturarea sa, a făcut apel la „tinerii înșelați” să se pocăiască pentru a putea fi grațiați de către liderul suprem al Iranului, scrie CNN.

În acest caz, a spus el în fața mulțimii adunate în marea piață Azadi din Teheran: „Poporul iranian îi va îmbrățișa cu brațele deschise”.

Discursul său televizat în direct a fost întrerupt pe internet timp de aproximativ un minut, pe ecran apărând un logo al unui grup de hackeri anti-guvernamentali iranieni care poartă numele de „Edalate Ali (Dreptatea lui Ali)”.

O voce a strigat „Moarte Republicii Islamice”.

Proteste la nivel național au cuprins Iranul în urma morții, în septembrie, a lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, în custodia poliției pentru moralitate a țării.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Comisia Europeană aprofundează integrarea Ucrainei în piața unică a UE prin intermediul finanțării infrastructurilor în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, și viceprim-ministrul pentru reconstrucția Ucrainei și ministru al comunităților, teritoriilor și dezvoltării infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, au semnat astăzi, 6 iunie,...

NATO denunţă distrugerea barajului Kahovka drept un gest revoltător

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat marţi că aliaţii vor lua decizii "foarte semnificative" la summitul organizaţiei de luna viitoare din capitala...
00:01:17

 Biden: Danemarca și SUA lucrează pentru a aborda agresiunea Rusiei în Ucraina

Danemarca și Statele Unite(SUA) lucrează împreună pentru a aborda agresiunea rusă în Ucraina, a declarat luni (5 iunie) președintele american Joe Biden, în timpul...
Ultima oră
Pe aceeași temă