11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Guvernul a modificat legislația pentru ca Fondul de Garantare să poată plăti imediat daunele păgubiților City Insurance

Guvernul României a modificat legislația, pentru ca Fondul de Garantare să poată plăti imediat daunele păgubiților City Insurance. Acestea vor putea fi achitate fără a mai fi așteptată decizia definitivă privind falimentul.

În ședința de Guvern am adoptat o OUG pentru modificarea legii în ceea ce privește Fondul de Garantare a Asiguraților, ca urmare a insolvenței companiei City Insurance. Vrem să ne asigurăm că toți cei care au fost păgubiți să nu sufere de pe urma acestui faliment”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern.

Această reglementare legislativă va permite plata imediată a daunelor clienților City Insurance de către Fondul de Garantare a Asiguraților, fără a mai fi așteptată decizia definitivă privind falimentul.

Cererile cetățenilor au fost depuse încă de luno către Fondul de Garantare a Asiguraților.

Premierul României a solicitat mai multe anchete în acest caz și a cerut celor de la ASF și ANAF să explice cum au verificat compania City Insurance în ultimii ani: 

„Această companie a fost auditată în ani de zile. Mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum. Este, totuși, o companie care avea o cotă importantă de piață. Aș vrea să ne uităm în urmă să vedem ce a făcut ASF în ultimii ani de zile. Aș vrea să vedem și ANAF ce controale a avut în ultimii ani și ce rezultate.”

Ultima oră
Pe aceeași temă