1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSocialEvenimentGrevă generală în Grecia. Atenţionare de călătorie

Grevă generală în Grecia. Atenţionare de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o informare pentru cetățenii români cu privire la situația din Republica Elenă. Joi, sindicatele din sectorul public din Grecia au anunțat o grevă generală ca formă de protest împotriva noului plan legislativ în domeniul muncii, transmite Agerpres.

Această grevă generală poate afecta serviciile publice și transporturile din Grecia, ceea ce ar putea genera perturbări în călătoriile și activitățile cotidiene ale cetățenilor. Cei care intenționează să călătorească în Grecia sau să se afle acolo sunt sfătuiți să fie la curent cu situația actuală și să ia în considerare eventualele perturbări cauzate de greva sindicatelor.

MAE recomandă cetățenilor români să se informeze în prealabil despre condițiile de călătorie și să urmărească sfaturile și indicațiile autorităților locale și ale misiunii diplomatice a României din Grecia.

MAE precizează că, potrivit anunţurilor sindicatelor, vor fi afectate activitatea aeroportuară (ca urmare a participării controlorilor de zbor la grevă) şi transportul public (autobuze, troleibuze), care va funcţiona doar în intervalul orar 09:00-21:00.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis, miercuri, sursei citate, sunt anunţate demonstraţii de protest în capitala Atena şi în oraşele Salonic, Patras, Chania.

Pentru detalii legate de eventuale anulări ale zborurilor din data de 21 septembrie 2023 operate pe aeroporturile din R. Elenă, se recomandă cetăţenilor români să contacteze companiile de zbor şi agenţiile de turism.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Opt cetățeni din Fâșia Gaza au ajuns în România

Opt persoane evacuate din Fâșia Gaza au ajuns în România în dimineața zilei de duminică, 10 decembrie 2023. Cele opt persoane fac parte dintr-un grup...

Târg de Crăciun la Castelul Regal Săvârşin

Magia sărbătorilor de iarnă va încânta vizitatorii la Castelul Regal Săvârşin, unde va fi deschis un târg de Crăciun în perioada 15-17 decembrie, potrivit...

Urmează două zile de negocieri în Forumul de la Salzburg. Austria pare să accepte intrarea României în Schengen

România ar fi reușit să obțină o flexibilizare a poziției Austriei în privința primirii în Schengen, iar prima etapă va fi renunțarea la procedurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă