14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentGreva din Poșta Română s-a încheiat. În ce condiții

Greva din Poșta Română s-a încheiat. În ce condiții

Greva demarată la nivelul Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) s-a încheiat în această dimineaţă, în urma semnării noului Contract colectiv de muncă şi înregistrării acestuia la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) al Municipiului Bucureşti, a anunţat Blocul Naţional Sindical (BNS).

La finalul discuţiilor purtate marţi seara cu reprezentanţii Sindicatului Liber de la Poşta Română (SLPR), în prezenţa ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, CNPR a transmis că sindicatul şi-a asumat încetarea grevei generale imediat ce Contractul Colectiv de Muncă va fi înregistrat la ITM Bucureşti.

În urma negocierilor, angajaţii au obţinut creşterea salariului minim în companie la 3.700 lei brut, începând cu 1 iulie 2024, şi o majorare a veniturilor în cuantum de 420 lei brut (salariu de bază plus spor de loialitate), în medie, începând cu 1 septembrie 2024.

Potrivit CNPR, numărul maxim al salariaţilor aflaţi în grevă a reprezentat 20% din salariaţii companiei iar persoanele aflate în grevă nu vor primi salariul aferent zilelor în care s-au aflat în grevă, potrivit art. 160, alin. (1) din Legea nr. 367/2022 a dialogului social.

Distribuirea pensiilor a început luni, 1 aprilie, conform calendarului obişnuit, şi se va încheia până la 15 aprilie, în termenul asumat cu Ministerul Muncii, a precizat compania.

Angajaţi ai Companiei Naţionale “Poşta Română” au intrat de luni, ora 00:00, în grevă, cerând creşterea cu 400 de lei net a salariilor, precum şi majorarea sporului de loialitate.

Citește și:

Ciolacu, despre greva poștașilor. Avertisment pentru directorul Poștei Române

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Programul apă-canal de la Fondul de Mediu a fost fraudat! Președintele AFM confirmă dezvăluirile PUTEREA

Președintele Administrației Fondului de Mediu, Laurențiu Neculaescu, confirmă dezvăluirile PUTEREA legate de fraudele masive cu finanțare prin AFM pentru programul apă-canal. Conducerea Administrației Fondului...

Staycation: 5 idei pentru o minivacanță în propriul oraș

Staycation este un concept nou din industria turistică, dar care capătă din ce în ce mai multă popularitate. Rezultatul a două cuvinte din limba...

Cum s-a „scos” ambasadoarea din Maroc, Maria Ciobanu, după ce a sabotat România la cel mai mare salon agricol din Africa și Orientul Mijlociu

Ambasadoarea Maria Ciobanu a sabotat participarea României la cel mai mare salon agricol din Africa și Orientul Mijlociu-SIAM 2024, care a avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă