5.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiGheorghe Nichita, fostul primar al Iaşului, eliberat din închisoare

Gheorghe Nichita, fostul primar al Iaşului, eliberat din închisoare

Gheorghe Nichita, fostul primar al Iaşului, a fost eliberat din închisoare după ce a ispășit o pedeapsă de cinci ani pentru fapte de corupție. Sentința a fost dată de Tribunalul Botoșani.

Pe 30 iulie, magistraţii Judecătoriei Botoşani au admis propunerea Penitenciarului Botoşani de punere în libertate a fostului primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, însă procurorii au contestat această sentinţă, scrie HotNews. Ulterior, magistraţii Tribunalului au respins acţiunea procurorilor, iar Nichita a fost eliberat. 

Gheorghe Nichita e liber. Ce scrie în decizia instanței 

În decizia instanței botoșănene se arată: „Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, împotriva sentinţei penale nr. 714 din 30 iulie 2021, pronunţată în dosarul nr. 6328/193/2021 al Judecătoriei Botoşani. Cheltuielile judiciare din contestaţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 19 octombrie 2021”.

Gheorghe Nichita a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, după ce ar fi cerut şi primit mită 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iaşi. Nichita a ajuns în penitenciar pe 5 august 2020.

Pe 29 septembrie 2020 magistraţii Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe fostul primar la cinci ani şi două luni de închisoare într-un alt dosar, însă sentinţa nu este definitivă.

Cele mai citite
00:02:04

Oficial! SUA ar putea modifica momentul eliberării stocurilor de petrol dacă prețurile scad

Vorbind într-un interviu video pentru conferința Reuters Next, secretarul adjunct al Energiei din SUA, David Turk, a declarat miercuri că administrația Biden ar putea...
00:00:36

Jean-Claude Van Damme urează La Mulți Ani României

Jean-Claude Van Damme a transmis un mesaj emoționant românilor, de Ziua Națională. Celebrul actor, care se întoarce de fiecare dată în țara noastră cu...

Omicron ar putea deveni dominantă în Europa în câteva luni

Omicron ar putea deveni dominantă în Europa în câteva luni, avertizează experții de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), agenția Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă