23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalGest nobil al Familiei Regale Belgiene: vor găzdui refugiați ucraineni în două...

Gest nobil al Familiei Regale Belgiene: vor găzdui refugiați ucraineni în două case proprii

Un ajutor a fost anunțat recent din partea Familiei Regale Belgiene pentru a găzdui refugiați ucraineni în două case pe care aceasta le deține.

Regele Philippe al Belgiei și Regina Mathilda au decis să găzduiască refugiați ucraineni.

Palatul Regal belgian a confirmat pentru BBC că două case deținute de familia regală vor fi puse la dispoziția a trei familii ucrainene.

Una dintre case se află în Bruxelles, iar cealaltă în regiunea sudică a Valoniei.

Un purtător de cuvânt al Palatului Regal a declarat pentru BBC că Regele Philippe a fost mișcat de mărturiile pe care le-a auzit la întâlnirea cu ucrainenii, majoritatea femei și copii, în timp ce vizita un centru din Bruxelles, miercuri. Decizia de a găzdui a fost anunțată la scurt timp după vizită.

Nu este pentru prima dată când familia regală a Belgiei își arată solidaritatea cu cei aflați în nevoie. Vara trecută, mai multe persoane care și-au pierdut casele în cele mai grave inundații din ultimele decenii din țară au fost, de asemenea, invitate să stea în casele deținute de cuplul regal.

Gestul Familiei Regale Belgiene de a primi refugiați ucraineni chiar pe proprietățile deținute vine să susțină efortul statului belgian

O altă clădire situată chiar în afara Bruxelles-ului va fi, de asemenea, pusă la dispoziție pentru a servi drept locuință colectivă, dacă va fi nevoie de mai mult spațiu, conform stiri247.ro.

Până în prezent, peste 10.000 de refugiați ucraineni s-au înregistrat în Belgia și au primit protecție internațională temporară și un statut care le permite să locuiască și să lucreze în Belgia timp de un an.

Autoritățile belgiene estimează că 200.000 de ucraineni vor sosi în Belgia în următoarele săptămâni.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă