5.6 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalGermania va da vehicule blindate Kievului, dar nu și tancurile de luptă...

Germania va da vehicule blindate Kievului, dar nu și tancurile de luptă cerute

Germania va livra ‘foarte curând’ vehicule blindate Kievului, dar în acest stadiu nu şi tancurile de luptă cerute de Ucraina, a anunţat joi ministrul apărării, Christine Lambrecht, transmite AFP.

‘Este încurajator să vedem succesele pe care Ucraina le-a reuşit în ultimele zile, mai ales datorită armelor germane’, a declarat ministrul în faţa presei.

Contraofensiva purtată de Kiev ‘arată cât de important este să punem rapid la dispoziţia Ucrainei alte echipamente militare’, a adăugat Christine Lambrecht.

Ea a anunţat trimiterea a încă două lansatoare de rachete multiple Mars-II şi a 200 de rachete. Ucraina va primi de asemenea 50 de vehicule de teren de tip Dingo.

În schimb, Germania nu are în vedere în acest stadiu să livreze tancuri de luptă Leopard-2, cerute cu insistenţă de Ucraina.

Germania va livra vehicule blindate Kievului, fără să slăbească capacitatea Bundeswehr-ului, cu intervenția Greciei

Berlinul continuă să mizeze pe un sistem de livrări circular, prin care Grecia va primi blindate germane de tip Marder, şi acestea cerute de Kiev, iar Atena va livra în schimb Ucrainei ‘foarte curând’ blindate mai vechi, a explicat Lambrecht.

‘Este important pentru mine să precizez clar că aceste livrări nu vor slăbi Bundeswehr-ul (armata germană)’, a subliniat ea, conform agerpres.ro.

‘Suntem capabili în continuare să asigurăm apărarea Alianţei (NATO) şi a ţării şi este important pentru mine ca aliaţii noştri pe flancul estic să poată conta pe noi că ne vom ţine promisiunile’, a adăugat ea.

Guvernul condus de Olaf Scholz este criticat în ultimele zile, atât la Kiev, cât şi la Berlin, pentru reticenţele de a livra tancuri de luptă, susceptibile să ajute la a face diferenţa în contraofensiva ucraineană împotriva forţelor ruse.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...
Ultima oră
Pe aceeași temă