14.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăInternaționalGermania legalizează marijuana

Germania legalizează marijuana

Germania a legalizat parțial posesia de marijuana, noua legislație intrând în vigoare la 1 aprilie. Astfel, persoanele cu vârsta de 18 ani și peste vor putea deține 25 g de canabis și să cultive trei plante de marijuana, notează Euronews.

Cu toate acestea, noua lege interzice publicitatea pentru marijuana și interzice consumul de către minori sau în fața minorilor. De asemenea, fumatul va fi interzis pe o rază de 200 de metri de școli, locuri de joacă și terenuri de sport.

Fumatul de marijuana în “zonele pietonale” între orele 7:00 și 20:00 este, de asemenea, interzis.

Începând din iulie, legea permite înființarea de cluburi necomerciale de canabis, cu o limită de 500 de membri care vor avea acces la anumite cantități de droguri. Acești membri trebuie să fie adulți care locuiesc în Germania.

Guvernul intenționează să lanseze o campanie de educare cu privire la efectele și riscurile canabisului.

Ministerul Sănătății a declarat că legislația va contribui la stoparea pieței negre a marijuanei și va plasa “protecția sănătății” în centrul politicii antidrog a Germaniei.

Deputații germani au adoptat cu o majoritate covârșitoare legislația în februarie, iar aprobarea acesteia de către Consiliul Federal la sfârșitul lunii martie a deschis calea pentru ca aceasta să intre în vigoare luna aceasta.

Asta înseamnă că Germania are unele dintre cele mai permisive legi privind marijuana din UE, unde acest drog rămâne ilegal în majoritatea țărilor.

Însă legea a fost supusă unor controverse, legislatorii din opoziție numind-o “iresponsabilă”.

Dr. Klaus Reinhardt, președintele Asociației Medicale Germane, a declarat în special în luna august că legislația ar “banaliza un drog care s-a dovedit a crea dependență și care poate duce la daune grave în ceea ce privește dezvoltarea – în special la adolescenți și adulți tineri”.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...

Iranul și aliații lui au pornit un atac fără precedent asupra Israelului. SUA, Marea Britanie și Iordania sprijină Israelul

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un "vast" atac cu "drone şi...

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă