35.7 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiGermania anunță carantină pentru nevaccinați

Germania anunță carantină pentru nevaccinați

Germania anunță carantină pentru nevaccinați, în timp ce liderii politici ai țării continuă să susțină imunizarea obligatorie pentru a opri răspândirea Covid-19, transmite CNN.

Potrivit ultimelor reglementări, persoanele care nu sunt vaccinate nu vor putea merge decât în magazinele esențiale – cele alimentare sau în farmacii, în vederea opririi ratei de infectare cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut de cancelarul încă în funcție, Angela Merkel, și de viitorul șef al Guvernului de la Berlin, Olaf Scholz, după o serie de discuții referitoare la situația sanitară, cu liderii regionali germani.

Atât Merkel cât și Scholz au fost de acord cu impunerea vaccinării obligatorii, măsură care dacă va fi aprobată de către Bundestagul german poate intra în vigoare din luna febaruarie 2022.Anunțul a fost făcut de cancelarul Angela Merkel și succesorul ei, Olaf Scholz, în urma unei ședințe de criză cu liderii regionali.

Ce decizii radicale s-au luat în Austria și Grecia

Decizia Germaniei vine după ce autoritățile din Austria au fost primele din Europa care au luat o astfel de hotărâre radicală. Mai mult, Viena a decis  vaccinarea obligatorie din februarie, iar cei care refuză să-și facă vaccinul ar putea primi amenzi colosale, de până la 7.200 de euro.

Și Grecia a luat măsuri. Oficialii eleni anunțat marți că se va impune obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 pentru toate persoanele cu vârsta de peste 60 de ani. Cei care vor refuza să se vaccineze vor fi amendați cu câte 100 de euro în fiecare lună, începând din 16 ianuarie.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Viaceslav Volodin, șeful Dumei de stat a Rusiei, vrea anchetă serioasă pentru fiecare membru Azov

Viaceslav Volodin, șeful Dumei de stat a Rusiei, vrea anchetă serioasă pentru fiecare membru capturat al regimentului Azov, după ce încă nu s-a decis...

17 note schimbate radical la Evaluarea Națională

Procentul mediilor de peste 5 de la Evaluarea Națională (EN) a crescut mai puțin după contestații, în acest an, dar tot au existat 17...

Percheziții în Capitală și în mai multe județe, într-un dosar privind Start Up Nation

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) efectuează, astăzi, peste 40 de percheziţii în Bucureşti şi în alte şapte...
Ultima oră
Pe aceeași temă