1.7 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeȘtirile zileiGermania anunță carantină pentru nevaccinați

Germania anunță carantină pentru nevaccinați

Germania anunță carantină pentru nevaccinați, în timp ce liderii politici ai țării continuă să susțină imunizarea obligatorie pentru a opri răspândirea Covid-19, transmite CNN.

Potrivit ultimelor reglementări, persoanele care nu sunt vaccinate nu vor putea merge decât în magazinele esențiale – cele alimentare sau în farmacii, în vederea opririi ratei de infectare cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut de cancelarul încă în funcție, Angela Merkel, și de viitorul șef al Guvernului de la Berlin, Olaf Scholz, după o serie de discuții referitoare la situația sanitară, cu liderii regionali germani.

Atât Merkel cât și Scholz au fost de acord cu impunerea vaccinării obligatorii, măsură care dacă va fi aprobată de către Bundestagul german poate intra în vigoare din luna febaruarie 2022.Anunțul a fost făcut de cancelarul Angela Merkel și succesorul ei, Olaf Scholz, în urma unei ședințe de criză cu liderii regionali.

Ce decizii radicale s-au luat în Austria și Grecia

Decizia Germaniei vine după ce autoritățile din Austria au fost primele din Europa care au luat o astfel de hotărâre radicală. Mai mult, Viena a decis  vaccinarea obligatorie din februarie, iar cei care refuză să-și facă vaccinul ar putea primi amenzi colosale, de până la 7.200 de euro.

Și Grecia a luat măsuri. Oficialii eleni anunțat marți că se va impune obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 pentru toate persoanele cu vârsta de peste 60 de ani. Cei care vor refuza să se vaccineze vor fi amendați cu câte 100 de euro în fiecare lună, începând din 16 ianuarie.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă