15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăPoliticăGeorge Simion spune că Marcel Ciolacu „minte” legat de comasarea alegerilor

George Simion spune că Marcel Ciolacu „minte” legat de comasarea alegerilor

Preşedintele AUR, George Simion, susţine că premierul Marcel Ciolacu “minte” atunci când spune că nu doreşte comasarea alegerilor, afirmând că a obţinut informaţii de la prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan potrivit cărora şeful Executivului va propune săptămâna viitoare modificarea unor articole din Codul Administrativ, potrivit agerpres.ro.

“Ciolacu minte, iar, fără neruşinare! Deşi a garantat că nu va modifica nicio lege pentru comasarea alegerilor, planul secret al lui Marcel Ciolacu este acela de a opera în Codul Administrativ, în următoarea săptămână, modificarea duratei de preluare a mandatelor de la 20 de zile la 120 de zile, spre exemplu. Aceasta este modificarea legislativă dorită de Marcel Ciolacu şi pe care vrea să o impună. Această informaţie mi-a parvenit direct de la prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, care se dezice, din toate discuţiile private avute cu el, de această colaborare cu PSD şi curtează din ce în ce mai activ AUR”, a declarat Simion, joi, într-un comunicat al AUR.

În comunicatul citat, Simion mai susţine că “toate demersurile făcute pe lângă judecătorii Curţii Constituţionale nu doar sunt ilegale, ci vor ajunge să se transforme în ani grei de închisoare”.

“Discuţiile purtate ieri la Consiliul Legislativ de Toni Greblă şi Marian Neacşu şi toate demersurile făcute pe lângă judecătorii Curţii Constituţionale nu doar că sunt ilegale, ci vor ajunge să se transforme în ani grei de închisoare”, susţine Simion.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că alături de parlamentarii PSD au stabilit că nu vor vota nicio modificare legislativă în acest moment privind comasarea alegerilor sau decalarea unui rând de alegeri. El a spus că, în prezent, “cu certitudine” se ştie că în data de 9 iunie vor fi alegeri europarlamentare.

Marcel Ciolacu, despre comasarea alegerilor: „Să vedem ce vor românii. Nu m-a oprit nimeni pe stradă să mă întrebe despre asta”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că subiectul comasării alegerilor nu este o prioritate pentru români, în condiţiile în care nu l-a oprit nimeni pe stradă să îl întrebe despre comasare, ci despre nivelul de trai.

„Una e discuţia în interiorul fiecărui partid, alta e discuţia în coaliţie. Haideţi să vedem ce îşi doresc românii, în primul rând. Din punctul meu de vedere, pentru români nu este nicio prioritate nicio comasare. Nu m-a oprit nimeni pe stradă (…) să mă întrebe de comasare, toată lumea întreabă despre nivelul de trai”, a spus Ciolacu, prezent la Baia Mare, întrebat de jurnalişti despre o posibilă comasare a alegerilor şi dacă acest subiect se va discuta în coaliţie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Descoperă noul magazin online vlmshop.ro pentru Soluții profesionale de ambalare

Suntem încântați să anunțăm lansarea noului nostru magazin online https://vlmshop.ro dedicat produselor de la firma VLM Poliplast. Această inițiativă reprezintă o oportunitate pentru a...

Programul Noua Casă 2024 ia start. Care sunt noutățile

Programul Noua Casă 2024 a devenit operaţional, după ce plafonul de garantare aprobat de Ministerul de Finanţe, în valoare de un miliard de lei,...

Polițele ASF, plafonate se scumpesc văzând cu ochii. Sunt promise modificări

Polițele RCA au fost plafonate la nivelul tarifelor din februarie 2023, însă doar teoretic. În realitatea, am calculat că tarifele au crescut cu cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă