5.4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeȘtirile zileiGALERIE FOTO. Cea mai sexy atletă din lume câștigă infim din sport....

GALERIE FOTO. Cea mai sexy atletă din lume câștigă infim din sport. Dezvăluirile Alicăi Schmidt

Alica Schmidt, nemțoaica desemnată „cea mai sexy atletă din lume”, a făcut recent câteva dezvăluiri uluitoare despre dificultățile financiare cu care se confruntă sportivii Germaniei. Într-un videoclip postat zilele trecute pe TikTok, tânăra campioană a dezvăluit că succesul și faima de pe terenul de atletism nu înseamnă întotdeauna stabilitate financiară.

Sportiva în vârstă de 24 de ani a vorbit deschis și sincer despre câștigurile deloc decente din sportul în care activează. Chiar dacă atleții pot părea adesea vedete lipsite de griji, Alica susține că realitatea financiară este mai puțin spectaculoasă. Ea a explicat faptul că, în ciuda performanțelor excepționale, veniturile colegilor de breaslă pot fi fluctuante și nesigure, ba chiar că le este greu să aibă un trai decent.

„În principiu, trebuie să spun că nu este ușor pentru majoritatea sportivilor germani să trăiască din sport. Dacă suntem în lotul național, primim 700 de euro de la Sporthilfe”, a declarat aceasta.

Germanca a mai adăugat că unii sportivi primesc „o mică sumă” de la cluburile lor în fiecare lună, dar a recunoscut că aceasta nu este suficientă pentru a se trăi decent sau a face performanță, dând exemplul costurilor de deplasare pentru diferite competiții: „Există și costuri legate de călătorie sau hotel care nu sunt întotdeauna acoperite”.

Având în vedere că mulți sportivi se dedică exclusiv antrenamentelor, sexy-atleta consideră că majoritatea colegilor ei trebuie să își ia un loc de muncă cu jumătate de normă pentru a se descurca.

Din fericire, acesta nu este și cazul ei. Datorită succesului din social media, Alica nu mai are nevoie de un job suplimentar pentru a-și asigura traiul. Cu peste 4,7 milioane de urmăritori pe Instagram și alte două pe TikTok, Alica Schmidt a devenit o adevărată vedetă pe rețelele de socializare. Blondina a obținut numeroase contracte de promovare și parteneriate care i-au adus câștiguri semnificative, permițându-i să se concentreze în întregime pe atletism.

„Sunt recunoscătoare că pot să fac bani prin intermediul reţelelor de socializare. Acestea m-au salvat, altfel ar fi trebuit să îmi iau un job part-time”, a mai spus atleta, care a punctat însă că cele mai multe dintre colegele sale din atletism nu au avut şansa ei.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Comisia juridică din Senat, pentru ridicarea imunității lui Cîțu

Comisia juridică a Senatului a acordat, în unanimitate, un punct de vedere favorabil solicitării DNA referitoare la efectuarea urmăririi penale în cazul fostului premier...

Cum arată invazia turcilor în România: întârzieri mari la A0

Turcii care construiesc segmente din A0 au întârziat nespus de mult. Spre comparație, constructorul român UMB a început un lot cu doi ani...
00:01:12

VIDEO. Un muncitor blocat în tunelul din India povestește calvarul trăit

Muncitorii blocați timp de 17 zile într-un tunel prăbușit în India au povestit, miercuri, 29 noiembrie, calvarul prin care au trecut, la o zi...
Ultima oră
Pe aceeași temă